Carnet domene su prvi odabir za firme iz Hrvatske

Što je domena?

Domena je adresa web stranice, tj. link koji posjetitelja spaja s web hostingom. Web hosting je server na kojem se nalaze svi podatci stranice i on je ujedno zaslužan za:

  • brzinu učitavanja
  • broj maksimalnih posjetitelja
  • veličinu kapaciteta za pohranu podataka

S druge strane, domena je isključivo veza i jedina razlika u odnosu na sve druge je njen naziv. O njoj ne ovisi ponašanje web stranice, već je sve to zadatak hostinga. Carnet domene su na našim prostorima najbolji odabir za stranicu, jer .hr ekstenzija pruža najbolje rezultate kod korisnika iz Hrvatske.

Za razliku od običnog hostinga, VPS hosting se razlikuje po tome što vi imate potpuni pristup serveru na kojem će se web stranica nalaziti.

Bitno je napomenuti da je jedna Carnet domena .hr za hrvatske firme besplatna, a ona se dobiva prema nazivu firme. Ako želite promijeniti domenu da bude drugog naziva, tada morate platiti domenu. Domene se registriraju na period od jedne godine, a nakon toga možete produžavati koliko god vremena želite, no bitno je da to učinite prije isteka, jer je u protivnom može netko drugi ‘preoteti’ od vas.

Što je VPS hosting?

Za razliku od običnog hostinga, VPS hosting se razlikuje po tome što vi imate potpuni pristup serveru na kojem će se web stranica nalaziti. Kod običnog hostinga vi dobivate samo određeni dio performansi računala koje hosta web stranicu, a ostatak tih performansi raspoređen je na druge korisnike web hostinga. Problem kod toga se javlja što neka druga web stranica koja se nalazi na tom serveru može preopteretiti server i tako prouzročiti probleme i za vašu web stranicu. VPS hosting  s druge strane eliminira te probleme,  jer ste vi potpuni vladar svojih servera i samim time možete ga i podijeliti na više manjih web hostinga, na kojima će zasebno se hostati određena web stranica.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...