Čemu služi agencija za nekretnine

Nije bitno kupujete li ili prodajete nekretninu, u pitanju su ogromni novci. Zasigurno ne želite da se dogodi neka loša investicija ili prodaja i vi platite previše ili dobijete premalo, s obzirom na nekretninu u pitanju. Upravo za to će se pobrinuti agencija za nekretnine koja će za mali postotak prodati vašu kuću bez da se vi brinete oko oglašavanja.

Iz tog razloga je najbolje da posjetite agenciju za nekretnine. Ako niste prethodno bili u ovakvom poslu i niste najsigurniji u to kako da prezentirate ono što trebate/prodajete, ne znate koje su cijene adekvatne, energetika i arhitektura vam nisu jača stvar – nemojte riskirati.

Što je agencija za nekretnine i što radi?

Agencija za nekretnine nije ni više ni manje no skupina profesionalaca koja zna upravo ono oko čega se vi dvoumite. Osim što su izuzetno dobro upoznati s onim što trebate ili prodajete, oni su upoznati i s tržištem te znaju kako se ono mijenja.

Ono što agencija za nekretnine obično radi dijeli se na neke faze, a prva od njih je istraživanje. Oni će doprijeti do suštine neke nekretnine tako što će ju „od glave do pete“ pregledati i tako će moći profesionalno i sigurno zaključiti o kojem se iznosu radi. Znat će kakav ugovor će biti potreban i kako pripremiti početan postupak.

Čitajte i sljedeći članak: Nova životna faza kao student

Osim financijskog aspekta, vrlo važan je i psihološki aspekt jer ćete se prilikom potrage zasigurno puno puta iznenaditi u kakvom su stanju studentske sobe i stanovi koji se daju u najam.

Nakon toga, agencija procjenjuje vrijednost nekretnine. Velika je vjerojatnost da ste dobili agenta koji se više od 5 puta našao u sličnoj nekretnini i zna u kojem se rasponu traži i prodaje ovakva arhitektura. Oni će vam osigurati i pravnu sigurnost, što znači da će s vama proći sve ugovore i osigurati vam sretno preuzimanje/davanje nekretnine, bez skrivenih poruka i „caka“ koje se kasnije mogu ispostaviti velikim problemima. Osim toga, administracija je isto u opisu toga što rade i oni će provjeriti tarife, dokumente, poreze, transakcije… Završnim pregledom potvrdit će je li sve u redu.

Treba li vam agencija za nekretnine?

Ako ste neiskusni, nesigurni, mislite da možete bolje od onog što vam je rečeno, da. Nemojte riskirati neinformiranu kupovinu/prodaju, jer povratka natrag nema jednom kada potpišete ugovor. Agencija za nekretnine zasigurno će vam olakšati i ubrzati prodaju, te će vam znatno pomoći.


Najam stana u Ljubljani nikad nije bio lakši i je sve popularniji, kako u centru Ljubljane, tako i u okolici. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...