cPanel sučelje nudi jednostavnu administraciju

Kada se konačno odlučite da postavite svoje web stranice na internet, morate se odlučiti za vrstu web hostinga. Riječ je o usluzi smještaja web stranica na neki server. Postoje razne vrste, od onih jeftinih varijanti kao što je dijeljeni hosting pa sve do onih skupljih varijanti kao što je zakup cijelog servera. Mnogi korisnici traže neko optimalno rješenje između te dvije opcije. I pronašli su ga u obliku VPS hostinga.

Ova vrsta nudi odlične mogućnosti po pristupačnoj cijeni. A kako bi se moglo što jednostavnije upravljati dobivenim prostorom, mnogi se najradije odlučuju za cPanel sučelje za administraciju svega vezanog uz dobiveno mjesto na serveru.

Koje su glavne prednosti cPanel sučelja

Kao što je već navedeno, cPanel sučelje na internetu nudi mogućnost jednostavne administracije vašeg dobivenog mjesta na serveru. Između ostalog nudi sljedeće:

  • Jednostavno prebacivanje datoteka s računala na server i sa servera na računalo
  • Upravljanje e-mail adresama
  • Upravljanje poddomenama
  • Postavljanje svih potrebnih postavki za učinkovito funkcioniranje web stranica
  • Provjera raznih analitičkih podataka

No, svakako glavna prednost cPanel sučelja je u tome što je riječ o grafičkom sučelju pa ne morate puno razmišljati o naredbama, već se većina toga može obaviti jednostavno u nekoliko klikova mišem.

Standardno ili opcionalno rješenje pri ugovaranju hostinga

Ono što je potrebno napomenuti je to da cPanel sučelje može i ne mora biti uključeno pri ugovaranju nekog hosting paketa u nekoj tvrtki. To znači da će vam neke tvrtke odmah kao dio paketa dati da koristite baš to sučelje jer je jedno od najpopularnijih.

 cPanel sučelje za administraciju
Prednost cPanel sučelja je u tome što je riječ o grafičkom sučelju. Većina može se obaviti jednostavno u nekoliko klikova mišem.

S druge strane, neke tvrtke će od vas tražiti da cPanel sučelje dodatno zatražite, na besplatno korištenje ili kroz dodatnu naplatu. U svakom slučaju, korištenje ovog sučelja je iznimno jednostavno i ne biste trebali imati problema.

Slično korištenju Windows programa

Mnogi korisnici će se složiti da je korištenje cPanel sučelja na internetu vrlo slično korištenju raznih Windows programa. A razlog za to je posebno dizajnirano sučelje koje na temelju kategorija na jednom mjestu nudi sve potrebne opcije za administriranje web stranica. Tako ćete pomoću miša i ovog grafičkog sučelja vrlo brzo pronaći sve potrebne opcije.

Vodič za web hosting & cPanel sučelje – Kako jednostavno prenijeti svoju web stranicu

Naravno, ako negdje zapnete, uvijek možete potražiti pomoć u sveobuhvatnom priručniku koji dolazi uz cPanel sučelje, a ako tražite brzo rješenje, uvijek se za pomoć možete obratiti tvrtki putem koje ste ga ugovorili.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...