Depilacija na jedan malo lakši način

Mnoge pripadnice ljepšeg spola požele da su rođene kao muškarci uglavnom u 2 slučaja: kada se nađu na porođajnom stolu i kada trebaju depilirati intimnu zonu. U ostalim situacijama ponosno nose sve atribute koji su im dodijeljeni pri rođenju i koje one njeguju tijekom godina. Biti žena uistinu nije lako. Toliko je toga što žena uradi na sebi da bi izašla iz kuće u izdanju za kojim će se svi okrenuti kada prođe! Zato i ne čudi što su česte situacije u kojima žena kasni na zakazani sastanak. Depilacija nogu i ruku, depilacija bikini zone, biranje savršene odjeće, njega tijela, šminka, frizura, odabir adekvatne obuće… Da, doista je teško biti žena!  

Depilacija bikini zone: kućna varijanta

Nema ženske osobe koja ne mašta o danu kada će njena bikini zona biti uređena bez muke i boli. Međutim, bez obzira na bol, vrijeme i nelagodu koju izaziva intimna depilacija, nijedne ženska osoba neće dozvoliti da joj taj nježni i osjetljivi dio bude zapušten. Ako se nema vremena za odlazak u kozmetički salon ili za depilaciju voskom, dobri stari brijač će biti od velike koristi. Važno je napomenuti da je priprema kože prije depilacije (u ovom slučaju brijanja) od iznimne važnosti. Na kožu nanesite pjenu za brijanje i lagano povlačite brijač kako ne biste oštetili kožu. Brijač se preporučuje samo u slučajevima kada se doista nema vremena za drugi način uklanjanja dlačica. Poslije brijanja su dlačice jače, gušće i brže rastu. To isto važi ako se odlučite upotrijebiti kremu za depilaciju. S njom ne možete oštetiti kožu kao s brijačem, ali učinak uklanjanja dlačica je isti.

Vosak, šećerna pasta ili epilator

Depilacija voskom je najbolja kada ju odradi stručna osoba. Kod kuće, kada se samostalno izvodi, zahtijeva vještinu, znanje, vrijeme i nikad nije tako uredna i precizna kao kada ju odradi stručna kozmetičarka. Pogotovo kada je u pitanju depilacija bikini zone. S tim dijelom tijela morate biti posebno pažljivi. Kozmetički saloni nude brojne metode uklanjanja dlačica s ovog dijela trudeći se da taj proces prođe što bezbolnije i brže. U ponudi su topli i hladni vosak, kao i sve popularnija depilacija šećernom pastom. Šećerna pasta je definitivno zauzela prvo mjesto kada je u pitanju razina boli koju izazove. Zbog toga je sve više tražena i pomaže ženama da što lakše podnesu taj tretman na koji moraju ići bar jednom mjesečno. Što je s epilatorom? Ako niste ljubitelj odlazaka u kozmetičke salone, nabavite epilator. Uklanjanje dlačica nije bezbolno, ali vremenom postaj sve manje bolno. Redovitom uporabom dlačice oslabe i sporije rastu.

Koji epilator je najbolji?

Dilema za koji epilator se odlučiti je uvijek prisutna. Kada pogledamo epilatore koji su se mogli kupiti prije desetak godina, vidi se da su značajno napredovali. Od veličine, oblika, broja pinceta, mogućnosti korištenja pod tušem, mogućnost postavljanja nastavaka za uklanjanje dlačica s određenih regija i slično. Zašto kupiti epilator, a ne ići kod kozmetičarke? Cijena jednog tretmana je, u nekim slučajevima, kao trećina cijene epilatora. Znači, ušteda. Druga prednost je što dlačice uklanjate u udobnosti svog doma. Pri kupovini epilatora se treba voditi cijenom, jer epilatori nižeg ranga cijena uklanjaju dlačice na bolniji i znatno sporiji način. Bolji epilatori su oni koji imaju što više pinceta i oni koji imaju integriranu oštricu koja uklanja sve što pinceta propusti. Ako već imate mogućnost, birajte one koje možete koristiti i pod vodom. Neki epilatori imaju piling četku koja odstrani mrtve ćelije, pa dlačice poslije ne urastaju.

Epilacija pod vodom ili suha epilacija?

Prednost epilacije pod vodom u odnosu na suhu epilaciju je što se pod mlakom vodom pore otvore, a koža smiri i opusti pa se dlačice lakše iščupaju iz korijena. U tom slučaju se javlja manji intenzitet boli. To je osnovna i za žene najvažnija prednost epilacije pod vodom. Važno je još jednom podsjetiti da se vremenom bol svede na minimum, jer zbog redovite epilacije dlačice postanu rjeđe i slabijeg korijena.

 

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...