Ispecite roštilj bilo gdje

Pečenje roštilja mnogima predstavlja uživanje i odmor. A često se pečenje roštilja povezuje i sa zajedničkim druženjima oko samog roštilja. Mnogi tako odlaze u prirodu te tamo uživaju u pečenju roštilja. Za to mogu nositi sa sobom cijeli roštilj, no puno jednostavnije rješenje je da se ponese samo rešetka za roštilj. Sve što je potrebno je zapaliti vatru te postaviti rešetku na neko povišenje i nakon što se vatra razgori, može se krenuti s pečenjem roštilja.

Jednostrana rešetka za roštilj

Najjednostavniji oblik je jednostrana rešetka za roštilj (web trgovina flamula.hr). Pri kupnji možete odabrati nekoliko različitih jednostranih rešetki za roštilj. Ona najjednostavnija je vrlo lagana te često ima i posebne držače pomoću kojih ju možete lako prenositi, a da se ne opečete. Pečenje roštilja na ovakvoj rešetki je vrlo jednostavno.

Postavlja se na ložište te kada sve bude spremno, jednostavno postavite hranu na nju. Zbog tih ručki koje posjeduje, kasnije ju možete lako pomicati. Primjerice, ako imate roštilj koji posjeduje utore s više različitih visina, možete ju lako premještati bliže vatri, kako temperatura bude slabila.

Dvostrana rešetka za roštilj

Dvostrana rešetka za roštilj je nešto napredniji oblik. Izgleda vrlo slično jednostranoj, no sadrži i još jedan preklapajući dio, odnosno još jednu rešetku za roštilj. A upravo zbog toga omogućava i nešto jednostavnije pečenje. Naime, hrana se može na nju postaviti te preklopiti. Kada želite hranu peći s druge strane, jednostavno primite dvostranu rešetku za roštilj za drške i preokrenete. Imate li klasičnu jednostranu varijantu, morat ćete svu hranu zasebno okretati.

Savjeti

Želite li da vaša rešetka za roštilj što dulje zadrži lijepi izgled i funkcionalnost, morate ju dobro održavati. Prije svakog pečenja, izribajte je nekom mekšom četkom. Isto tako, premažite je uljem ili nekom drugom masnoćom kako se hrana kasnije ne bi lijepila. A nakon što završi s pečenjem, vrlo je bitno dobro ju očistiti. Najbolje ju je prvo namakati u vodi neko vrijeme kako bi se sva masnoća i sve što se zapeklo odvojilo od nje.

Nakon toga ju možete dobro oribati s mekšom četkom, a možete dodati i malo sredstva za čišćenje. Pripazite samo da ju na kraju dobro isperete kako na njoj ne bi ostalo sredstva za čišćenje.

Gnojivo za travu upotrebljavamo za sve vrste trava, kao što su ljuljevi, vlasulje, oštrice itd. kada želimo na prirodan način bez umjetnih gnojiva poboljšati njihov rast i povećati lisnu masu, kao i otpornost na gaženje i sušu. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...