Kako izabrati najbolji lijek protiv hemoroida za sebe

Hemoroidi su postali problem koji se sve češće javlja, ali se o njemu rijetko govori. To i ne čudi s obzirom na prirodu mjesta na kojem se javljaju. Ja sam ih imala i mogu slobodno napraviti popis ZA i PROTIV za svaki proizvod koji se preporučuje za rješavanje ovog iznimno bolnog problema.

Ja sam protiv ovih rješenja

Naravno da sam i sama prvo pokušala sa savjetima na internetu. Tu svi pokušavamo pronaći čudotvorni lijek koji će nas razriješiti muke. Ali to se neće dogoditi. Nijedno sredstvo koje sami napravite u svojoj kuhinji vam neće u potpunosti ukloniti problem. Moguće ga je samo „zamaskirati“, umiriti stanje, ublažiti ili privremeno ukloniti neke od simptoma hemoroida. Vanjski hemoroidi ili unutrašnji hemoroidi su mnogo kompleksniji problem koji neće proći od obloge s kamilicom. Ne gubite dragocjeno vrijeme!

Operacija i podvezivanje hemoroida imaju DA od mene samo u jednom slučaju!

Kada se stanje s hemoroidima tako drastično pogorša da dođe do njihovog deformiranja, kada toliko otežavaju život da je svaki pokret bolan i problematičan, kažem DA operaciji. Naravno, ja nisam svoje stanje toliko zapustila i nisam morala ići pod nož, ali bih pristala ako bi mi ta operacija omogućila normalno sjedenje, vršenje nužde i funkcioniranje općenito. Ljudi se obeshrabre i stvore negativan stav pri samoj pomisli na operaciju. Pogotovo kada čuju da i nakon operacije moraju paziti što jedu, ne smiju vršiti nuždu na brzinu i slično. Briga o zdravlju je proces na koji treba misliti i paziti svaki dan, a ne samo onda kada nas muka natjera.

Lijek za hemoroide iz ljekarne

Gel za hemoroide, krema ili bilo koja mast za hemoroide iz ljekarne koja je na prirodnoj bazi dolazi u obzir. Nikako ne podržavam sredstva koja sadrže kemikalije jer je anus iznimno osjetljivo područje kojem se treba posvetiti mnogo više pozornosti nego što to itko od nas radi. Prirodni lijek za hemoroide je uvijek bolji izbor nego bilo kakva kemikalija! Na internetu se sve češće mogu pronaći kreme koje imaju 100% prirodni sastav pa ne žalite vrijeme koje provedete čitajući o njima, niti novac ako se odlučite naručiti ih. Tražite one koje u sebi sadrže aloe veru, prirodna ulja, pčelinji vosak i slično. Svi ti sastojci će oporaviti bolno područje.

Bonus savjeti

Iako sam spomenula važnost prehrane, ponovit ću to jer je pravilan rad crijeva jako važan. Kako mi tretiramo njih, tako će nam i vratiti. Ako crijeva ne rade pravilno, dolazi do opstipacije, naprežemo mišiće anusa i logično je da će se dogoditi nešto nepovoljno po nas. Zato pazite što unosite u sebe, pijte dosta tečnosti kako bi se razmjena materija u tijelu ubrzala, pazite na dostatnu fizičku aktivnost i trudite se da što manje vremena provodite sjedeći. Iako je nekada nemoguće izbjeći višesatno sjedenje, potrudite se da se nakon toga dovoljno fizički aktivirate i jedete zdravu hranu. Vaše tijelo će vam biti zahvalno i smanjit ćete šanse za nastanak i razvoj hemoroida.

Prvi znakovi trudnoće ne smiju se ignorirati. Dok su mnoge neugodnosti koje trenutno osjećate jednostavno dio trudnoće, zbog nekih simptoma svakako trebate potražiti liječničku pomoć. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...