Kako kupiti dionice stranih firmi?

Postoji zlatno pravilo u financijskoj edukaciji, koje propisuje ulaganje u dionice kako novac ne bi gubio na vrijednosti. Ako novac stoji, zbog inflacije se njegova vrijednost umanjuje. Iako i dalje imate istu količinu novca, zbog veće količine novca u protoku cijene stvari rastu i platežna moć je puno manja. Zanimljiv je podatak da 30$ danas ima istu kupovnu moć kao 1$ 1900. godine.

Kako kupiti dionice putem interneta uz minimalnu proviziju
Kako kupiti dionice putem interneta

Upravo zbog toga, investiranje u dionice se smatra neophodnim da ne gubite bogatstvo. Naravno, kao i svaki ulog novca, tako i investiranje može dovesti do gubitaka, stoga se prije konačne odluke posavjetujte s financijskim savjetom i dobro proučite dionice u koje namjeravate investirati te sam princip vrijednosti dionica. U nastavku teksta saznajte kako kupiti dionice stranih firmi.

Kako kupiti dionice Facebooka, Tesle i drugih kompanija?

Sve do dolaska interneta, ulaganje u razne dionice velikih svjetskih firmi bilo je veoma komplicirano s naših prostora. Osim što su se plaćale ogromne provizije, cijeli proces bio je znatno otežan i zbog nedostatka informacija o stranim firmama. Odgovor na pitanje kako kupiti dionice prije nekoliko godina bio je veoma kompliciran, dok je danas stvar potpuno drugačija i u manje od 5 minuta možete registrirati svoj nalog na nekoj od platformi za trgovanje dionicama, te kupiti dionice raznih stranih firmi poput:

Veliki skok dionica tehnoloških kompanija

Od 2000. godine do danas događa se veliki skok cijene dionica tehnoloških kompanija, koje su stvorile mnoge milijunaše uz minimalne uloge. Ponovni veliki skok u dionicama raznih kompanija dogodio se je ove godine zbog pandemije i prebacivanja poslovanja online.

Kako kupiti dionice kompanije Zoom
Kako kupiti dionice kompanije Zoom (video sastanki)

Jedni od najvećih dobitnika su bili kompanija za video sastanke i konferencije Zoom, te poznata internet trgovina Amazon. U nastavku saznajte kako kupiti dionice putem interneta uz minimalnu proviziju.

eToro platforma za trgovanjem

Jedna od najboljih platformi za samostalno trgovanje dionicama je eToro platforma. Osim što ova platforma za trgovanje dionicama omogućava jednostavno i brzo otvaranje računa te trgovanje dionicama preko računala, prednost je veoma mala provizija na kupnju.

https://www.youtube.com/watch?v=GBBuFuHAxoY

Za razliku od raznih posrednika pri kupnju dionica koji uzimaju masnu proviziju, provizija na eToro platformi zna biti manja od 0.10%. 

Rizik trgovanja dionicama

Kao i svako ulaganje, tako i kupnja dionica sa sobom donosi određenu dozu rizika. Sada kada ste saznali kako kupiti dionice, morate potražiti odgovor na pitanje kako profitabilno trgovati dionicama. Prije ulaganja, svakako detaljno proučite na čemu se temelji vrijednost dionica, financijski se educirajte i zatražite savjet financijskog savjetnika.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...