Kreditne kartice – kako zaštiti novac na njima

Jednostavnim savjetima vodite brigu o svojoj kartici

Kreditne kartice su jako korisne za imati pogotovo ako se ne želi nositi veći iznos novca u novčanicama sa sobom. Prosječna osoba ima oko 2 do 3 kartice koje joj daju potreban novac, a ujedno i kako bi iskoristila beneficije koje one pružaju. Svi oni koji imaju kreditne kartice bi trebali da znaju da postoji i mogućnost gubljenja novca sa računa. Gubljenjem kartice ili ako neko drugi dođe u posjed potrebnih informacija osoba se može naći u velikim dugovima koje će ona sama morati otplatiti. Ako se pitate kako sigurno koristiti kreditne kartice- kako zaštititi novac na njima, evo nekoliko sigurnosnih savjeta koji će biti od koristi:

1. Prilikom povlačenja kartice kroz aparat osoba uvijek treba da bude prisutna kao i da vidi da osobu koja provlači karticu koristi autentičnu mašinu.

Zastitite novac na svojoj kartici

2. Niko ne treba da zna šifru kao ni broj koji se nalazi sa zadnje strane kartice

3. Savjetuje se svima da svoje kartice ograniče na određeni limit kako se u slučaju gubljenja novac ne bi trošio.

4. Predlaže se da se kartice koriste na sigurnosnim lokacijama bilo da je to onlajn ili oflajn.

5. Takođe se savjetuje da se korištenje kartica izbjegava u internet kafićima. Postoji mnogo programa koji se sa lakoćom instaliraju na računar, kupe podatke te ih šalju na drugi računar.

6. Ne treba ni odgovarati na lančane mejlove u kojima se traže informacije o bankovnom računu i slične stvari.

Upotrebom kreditne kartice osoba će uštediti dosta vremena. One se mogu koristiti za kupovinu u bilo koje doba dana ili noći. Oko njih nema neke velike brige dok god se kartica pravilno koristi, a novac redovno uplaćuje. Savjetuje se stavljanje limita na karticu jer je moguće otići u minus, a zatim plaćati velike kamate.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...