Motocross oprema za sigurnu vožnju

Motori su oduvijek u djeci pobuđivali posebne emocije i uz zvuk jurnjave na dva kotača djeca su osjećala adrenalin. Nekima je upravo taj zvuk i emocija koju je pobudio bio glavni razlog zbog čega i dalje vole motore. Motocross je posebna disciplina i za razliku od klasične jurnjave cestama zahtjeva pomne vještine i znanje za savladavanje prirodnih puteva. 

Zbog zahtjevnih terena, padovi su znatno češći, a upravo zbog toga potrebna vam je kvalitetna motocross oprema. Kroz ovaj tekst uputit ćemo vas u što sve spada u opremu za motocross i gdje se može kupiti po odličnim cijenama.

Kaciga za motor

Vjerujemo da ne treba previše pričati o najvažnijem i neophodnom predmetu koji morate imati tijekom vožnje motorom. Kaciga za motocross je od posebne važnosti zbog čestih padova, a opće je poznato da nezgodan pad čak i pri malim brzinama može prouzročiti ozbiljne posljedice.

Motocross oprema - motocross kacige
Motocross oprema – motocross kacige Nolan

Motocross kacige se često razlikuju od klasičnih kaciga za motor i najčešće nemaju vizir, već su otvorenog tipa s naočalama. Iako su najvažnije, kacige nisu jedina motocross oprema koja vam je potrebna za vožnju.

Motocross jakne i hlače

Za vožnju motocrossa potrebno je biti i prikladno obučen, kako bi se rizici ozljeda prilikom padova sveli na minimum. Tu će vam pomoći jakne i hlače koje dolaze s dodatnim štitnicima za zglobove. Prilikom kupnje najviše pažnje obratite na kvalitetu izrade, a ne na dizajn.

Motoristički kombinezoni za svakog motociklista

Motocross je relativno „prljav“ sport i nakon nekoliko minuta vožnje vjerojatno će vaša odjeća biti od blata. Imajte na umu da motocross oprema nije modni dodatak, već je tu da vas zaštiti u slučaju pada i pruži najbolje moguće uvjete vožnje. 

Rukavice za motor

Od neizmjerne važnosti prilikom vožnje motora su rukavice koje, osim što štite ruke od vanjskih utjecaja, pružaju bolju čvrstoću stiska i sigurnost prilikom vožnje. Prilikom stalnih podrhtavanja za vrijeme vožnje bilo bi nemoguće čvrsto držati volan motora, što može prouzročiti ozbiljne probleme.

Motocross obuća

Motocross oprema je veoma širok pojam, a ne smijemo zaboraviti da u njega spada i obuća. Obuća je zaslužna za udobnost vožnje i sigurnost prilikom promjene brzina. Iako motor možete voziti i s bilo kojom drugom vrstom obuće, uvijek je najpametnije birati isključivo prilagođenu obuću za aktivnost koju radite, kako bi imali najbolje uvjete.

Jeftina motocross oprema izrazito dobre kvalitete i poznatih marki dostupna je u web trgovini Yogi, koja je specijalizirana za raznu opremu vezanu uz motore. U ovoj trgovini možete pronaći sve što vam je potrebno na jednom mjestu i naručiti sa samo par klikova mišem.

iXS nudi kvalitetu po pristupačnim cijenama … Proizvodi koji se mogu naći u ponudi uključuju motociklistička odjela, jakne, kombinezone, hlače… Neki od odjevnih komada univerzalni su, a neki su prilagođeni posebno za žene ili muškarce.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...