Motoristički kombinezoni za svakog motociklista

S obzirom na to da je motociklizam vrlo opasan sport, vrlo je važno zaštititi se prilikom vožnje motocikla kako ne bi došlo do neželjenih ozljeda prilikom padova ili sudara. Kako bi se zaštitili od navedenog, motociklisti koriste motorističku opremu koja ih štiti i koja im pruža ugodnost i udobnost tijekom vožnje. 

Ipak, ponekad motoristička oprema zna biti vrlo teška i nelagodna za nošenje, zbog čega motociklisti traže jednostavnije i ugodnije rješenje, a jedan od takvih rješenja su i motoristički kombinezoni. Naime, njegovom kupnju će morati nositi samo jedan dio motorističke opreme, što je znatno ugodnije i lakše od nošenja motorističkih hlača i motorističke jakne.

Posebni materijali izrade motorističkih kombinezona

Uzimajući u obzir činjenicu da je jedna primarna funkcija motorističke opreme zaštita motociklista od neželjenih ozljeda, sva motoristička oprema pa tako i motoristički kombinezoni izrađuje se od posebnih materijala koji su visoko otporni na sve vanjske utjecaje. Iako na tržištu postoji velika ponuda različitih motorističkih kombinezona, vrlo je važno prilikom odabira birati one koji posjeduju certifikate o kvaliteti materijala od kojih su napravljeni, jer jedino takvi modeli zaista i rade ono što im je namjena. 

Motoristički kombinezoni s certifikatima
Motociklisti traže jednostavnije i ugodnije rješenje kod motorističke odječe, a jedan od takvih rješenja su i motoristički kombinezoni.

Motoristički kombinezoni s navedenim certifikatima prošli su niz različitih testiranja na grebanje, padove, utjecaj vremenskih neprilika i samo oni koji posjeduju takve certifikate zapravo su najbolji odabir za sve motocikliste, bilo da se radi o rekreativcima ili profesionalcima.

Dodatna sigurnost za vozače motocikla

Osim što motoristički kombinezoni sami po sebi štite tijelo od padova, odnosno ozljeda, postoje i različiti modeli pa je važno znati da nisu svi isti i razlikovati sljedeće:

  • Klasične 
  • Modele s dodatnim pojačanjima na koljenima i laktovima

Dodatnu zaštitu svakako pružaju motoristički kombinezoni s pojačanjima na koljenima i laktovima jer štite tijelo, a motociklista od lomova navedenih dijelova tijela.

Isprobavanja prije kupnje moto opreme

Kao i kod kupnje dijelova odjeće, vrlo je važno i kod odabira motorističke odjeće prije kupnje isprobati više različitih modela kako biste bili sigurni da ste izabrali one idealne za sebe i svoj tip građe. Svijet motorističke opreme uvelike je napredovao pa se primjerice danas proizvode i modeli motorističkih kombinezona za izrazito visoke osobe kako bi se i njima pružila iznimna zaštita i udobnost tijekom vožnje. 

Kako izabrati motoristički kombinezon prave veličine

Osim toga, na tržištu postoje i modeli s različitim vrstama zatvaranja, pa je dobro isprobati više različitih modela i odlučiti koji od njih vam najviše odgovara i pruža najviše udobnosti.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...