Najbolja rasvjeta u današnje vrijeme

Ako često obilazite šoping centre ili ste često u standardnoj kupovini potrepština, sigurno ste primijetili da većina ovakvih radnji koristi rasvjetu u bijeloj boji. Ovo samo po sebi nije ništa čudno, budući da bijela boja, koju led svjetla proizvode, proizvode koji su na prodaju stavljaju u centar pažnje.

Ovakav vid osvjetljenja je posljednju deceniju imao strahovit napredak, pa se led rasvjeta danas koristi sve više i više. Da li ste znali da žaruljom od 60W možete zamijeniti led žaruljom od 7W bez da izgubite i malo osvjetljenja? Ovo je nešto što već obećava zar ne?

Žarulje kao predstavnici LED tehnologije

Ako se pitate zašto smo prvo spomenuli žarulje, odgovor je jednostavan. Naime, žarulje same po sebi imaju primjenu u svakom domaćinstvu, a one koje koriste led tehnologiju ne samo da vam mogu uštedjeti kod računa za struju, već imaju i duži vijek trajanja pa nećete morati kupovati i mijenjati iste svaka dva mjeseca. Većina proizvođača nudi garanciju na dvije ili više godina, tako da kada kupite led žarulju imate sigurno osvjetljenje duži period.

Trake i ostali dodaci

Led trake su zaista nešto što moramo spomenuti kada su led svjetla u pitanju. Pametna tehnologija kakve su led trake zaista nije obasjala naše tržište već duže vrijeme. Ovakve trake ne samo da su poprilično jeftine, već primjenu nalaze, više manje, svugdje.

Od već spomenutih trgovina, šoping centara, butika, poslovnih prostora, ugostiteljskih objekata pa do domaćinstava. Obično se instaliraju tako da se ne vide i same po sebi pružaju odlično osvjetljenje. Ako imate želju da ukrasite vaš dom različitim bojama led trake svakako mogu biti idealno rješenje za vas, jer osim različitog izbora boja postoje i neke druge opcije koje led svjetla nude.

Završni udarac za sve drugo

Ono najbolje smo sačuvali za kraj, pa zato to i nazivamo završnim udarcem. Koliko puta ste samo legli u krevet samo da bi shvatili da niste ugasili svjetlo? Koliko puta vam je svjetlo u hodniku ostalo upaljeno? Vjerovali ili ne led svjetla nude rješenje i za takve probleme.

Led tehnologija podržava i bežičnu komunikaciju bilo preko IR daljinskih upravljača ili preko mobilnih uređaja na koje možete skinuti aplikacije i uz određen hardver kontrolirati rad led osvjetljenja. Osim svega toga možete prilagođavati zatamnjenost led svjetla ili mijenjati boju u širokom spektru. Doista impresivno, zar ne? Nemate više što čekati, vaše staromodno osvjetljenje zamijenite onim koje koristi tehnologiju budućnosti, led tehnologiju. Prečitajte i više o tome kako rade grijači prostora.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...