Odlična zaštita za vaš motor

Jednako kao i vlasnici automobila i vlasnici motora moraju zaštiti svoje vozilo od nepovoljnih vremenskih uvjeta poput kiše, tuče, snijega ili sunca. Posebno trebaju paziti oni vlasnici koji ne posjeduju garažu ili natkriveno mjesto na kojem mogu parkirati svoj motor ili automobil. 

Za vlasnike motora odlično rješenje je cerada za motor koja omogućuje njegovu zaštitu od prethodno navedenih vremenskih neprilika, a koje su njezine performanse te zašto biste ju trebali imati pročitajte u nastavku.

Specifičnost cerade za motor

Cerada za motor specifičan je dio motorističke opreme koji prvenstveno služi zaštiti motora od nepovoljnih vremenskih uvjeta. Naime, velike količine kiše, a posebno tuče mogu uvelike naštetiti motoru, posebno njegovim vanjskim dijelovima. Jaka tuča ponekad može doseći i veličinu oraha zbog čega vrlo lako može oštetiti lim vašeg motora uzrokujući grebanje i udubljenje. 

Cerada za motor
Cerada za motor štiti vaš motor od kiše i drugih vanjskih utjecaja

Isto tako, jako sunce u ljetnim mjesecima uvelike može oštetiti lak na limu vašeg motora što može uzrokovati velike dodatne troškove, a to nitko ne želi. Upravo zbog toga važno je opremiti se adekvatnom zaštitom. Osim što fizički štiti motor od vremenskih utjecaja, cerada za motor izrađena je od posebnih vodonepropusnih i kvalitetnih vlakana te dodatnih jastučića koji amortiziraju udarce tuče što dodatno smanjuje šanse za neželjenim oštećenjima.

Razlika u odnosu modela za auto

Iako mnogi smatraju da se osnovna razlika između cerada za motor i onih za automobil nalazi u njihovoj različitoj veličini, tome nije tako. Naime, ona za motor u razini retrovizora ima natkriveni otvor. On sprječava stvaranje kondenzacije ispod same cerade, a koja također može negativno utjecati na dijelove motora koji se nalaze ispod nje.

Top 5 najboljih cerada za motor

Kupnja u specijaliziranim moto trgovinama

Ukoliko smo vas zainteresirali za kupnju cerade za motor, sigurno se pitate koliki budžet morate imati za njezinu kupnju. Cijena ovisi o njezinoj veličini, a na tržištu one dolaze u sljedećim veličinama:

  • S veličina
  • M veličina
  • L veličina
  • XL veličina

Tako ćete onu za mali skuter platiti najmanje, do 200 kuna, dok ćete ceradu za motor većih dimenzija platiti više. Cijena model za dužine do 280 centimetara ide do 450 kuna, ovisno o proizvođaču, kvaliteti materijala izrade te prodajnom mjestu na kojem ćete ju kupiti. 

Kod kupnje se svakako preporuča dobro mjerenje svih dimenzija motora kao i naručivanje preko web trgovina koje nerijetko imaju razne popuste pa možete i uštedjeti, izbor je na vama.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...