Pecite razne vrste hrane na električnom roštilju

Kada je riječ o roštiljima, iako postoji nekoliko različitih vrsta, najprodavaniji su mali prijenosni roštilji na ugljen te električni roštilji. Električni roštilji najčešći su odabir za one obitelji koje žive u stanu. Oni su vrlo jednostavni za korištenje te se mogu početi koristiti već nakon nekoliko minuta nakon uključivanja u struju. Dostupno je nekoliko različitih modela, ovisno o dodatnim funkcijama, te je na svakome da se odluči koji mu model najviše odgovara.

Modeli električnih roštilja

Najjednostavniji model električnog roštilja je onaj koji se sastoji samo od jedne rešetke. Ovakav električni roštilj je vrlo male težine te je odličan dodatak planirate li ga nositi na razna mjesta. Za ovaj električni roštilj potrebno je samo da ga uključite u struju. Nakon toga, potrebno mu je svega nekoliko minuta da se rešetka zagrije i možete započeti s pečenjem. To je ujedno i njegova najveća prednost u usporedbi s roštiljem na ugljen kod kojeg morate puno više čekati da bi mogli početi s pečenjem.

 

Drugi vrlo česti model električnog roštilja je model s dvije rešetke, odnosno s dvije preklopne ploče. Korištenjem ovakvog modela će priprema hrane biti još brže gotova. Koristi se na način da se hrana postavi na glavnu rešetku, a nakon toga se poklopi s drugom rešetkom. Na taj način se hrana odjednom peče s obje strane. Još jedna od prednosti ovakvog električnog roštilja je i njegova multifunkcionalnost. Naime, ovakav tip roštilja se može koristiti i kao toster za pripremu ukusnih sendviča. Mnogi se odlučuju za kupovinu upravo ovakvog modela kako bi dobili mogućnost korištenja roštilja i tostera.

Održavanje  

Električni roštilj se vrlo jednostavno održava te je i to jedna od njegovih prednosti. Da bi električni roštilj što duže bio besprijekornog izgleda, potrebno ga je čistiti nakon svakog korištenja. Na sreću, to je vrlo jednostavno. Rešetka se vrlo jednostavno skida tu ju lako možete isprati u vodi, a u slučaju većeg zaprljanja, dodajte u vodu i malo sredstva za čišćenje suđa te nakon toga temeljito isperite. Ovisno o vrsti hrane koju pečete, ponekad će rešetka biti gotovo potpuno čista nakon korištenja te je u tom slučaju možete samo prebrisati vlažnom krpom.

 

 

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...