Rasvjeta i namještaj za kupaonice

Kupaonica je jedna od najvažnijih prostorija u stanu i neophodno je da se u njoj osjećamo opušteno. Upravo zato njeno uređenje zahtjeva puno vremena, kako bismo je učinili onakvom kakvom smo zamislili. Prilikom uređenja kupaonice veoma su važne tri stvari: pločice, rasvjeta i namještaj. Više o cjelokupnom procesu uređenja donosimo u nastavku teksta. 

Planiranje izgleda kupaonice

Uređenje kupaonice započinje s planiranjem. Budući da je u većini stanova prostor za kupaonicu ograničen i veoma malen, bitno je da prije kupnje razmislite o tome kako ćete rasporediti namještaj i koju vrstu namještaja kupiti.  Prilikom planiranja, postavite si sljedeća pitanja i dobro razmislite o odgovoru:

  • Koju boju pločica i kupaonskih elemenata odabrati?
  • Kada ili tuš kabina?
  • Koje uređaje ćete smjestiti u kupaonicu?
Rasvjeta kupaonice
U kupaonici je veoma bitno da imate dobro osvjetljenje, kako biste mogli primijetiti sve nepravilnosti na tijelu i bolje se vidjeti.

Nakon što ste odlučili koju boju pločica i elemenata želite u kupaonici te ovisno o veličini prostora odabrali kadu ili tuš kabinu, vrijeme je da razmislite o tome hoćete li oslobađati prostor kupaonice. Ako je prostora veoma malo, tada mašinu za pranje veša ili bojler možete staviti u neku drugu prostoriju.

Čitajte i sljedeći članak: LED reflektor sa senzorom štedi energiju

Prilikom osvjetljavanja okućnice, velikih prostora ili mjesta gdje je potrebna jaka svjetlost, najbolji odabir za rasvjetno tijelo je LED reflektor sa senzorom.

Rasvjeta kupaonice

U kupaonici je veoma bitno da imate dobro osvjetljenje, kako biste mogli primijetiti sve nepravilnosti na tijelu i bolje se vidjeti. Ženama dobro osvjetljenje kupaonice znatno pomaže prilikom šminkanja, a muškarcima kod brijanja. Kod planiranja osvjetljenja, osim glavnog rasvjetnog tijela koje se nalazi na sredini prostora, bilo bi dobro postaviti dodatno LED osvjetljenje iznad ogledala. Tako ćete imati potpuno osvjetljenje, što god da radite.

Elementi za kupaonicu

Glavni namještaj za kupaonice su:

  • Tuš kabina ili kada
  • Lavandin
  • Ormarići
  • Mašina za veš
  • Bojler
  • Ogledalo

Prilikom planiranja uređenja, odredite budžet za ove elemente i prema tome planirajte u kupnji. Također, neophodno je da isplanirate dimenzije, kako ne bi došlo do kupnje prevelikih elemenata i nemogućnosti postavljanja u kupaonicu.

Pročitajte sljedeći članak: Uštedite i uživajte u ugodnoj atmosferi uz solarne svjetiljke

Ukoliko želite uživati na otvorenom, a istovremeno postići i ugodnu atmosferu te smanjiti utrošak električne energije, kupnja solarnih svjetiljki odlično je rješenje za vas.

Povoljan namještaj za kupaonice

Uređenje kupaonice spada u samo jedan segment uređenja stana, stoga je veoma bitno da prilikom kupnje birate kvalitetan i jeftin namještaj za kupaonice. Naša preporuka je web trgovina dom24.hr u kojoj možete pronaći sav potreban namještaj za uređenje stana. U širokom asortimanu proizvoda možete se lako snaći filtriranjem prema prostorijama ili drugim karakteristikama, a kupnju će vam olakšati slike i detalji oko svakog artikla.

Kada odaberete artikle koje želite naručiti, dodajte ih u košaricu i izvršite narudžbu. To je to! Sve naručene stvari biti će isporučene na vašu kućnu adresu, a vi možete planirati daljnje renoviranje ostalih prostorija u stanu.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...