Registracija domene je brz i jednostavak postupak

Svi oni koje obavljaju neke poslove putem interneta ili posjeduju vlastite web stranice, znaju koje sve usluge moraju ugovoriti. A naravno, znaju i kako je iznimno važno da se web stranice nalaze iza neke domene zanimljivog naziva. Domene predstavljaju identifikaciju na internetu pa je zato vrlo važno da su dobro odabrane. A kako biste ih mogli koristiti, bit će potrebno da se ugovori usluga registracija domena koje vam to omogućuje.

Osim nje, vrlo važan je hosting web stranica koji će vam omogućiti da ih smjestite na neko računalo (server) kako bi stalno bile dostupne na internetu, odnosno kako bi im korisnici mogli bilo kada pristupiti.

Zašto je potrebna registracija domene

Kao što je već spomenuto u uvodu, registracija domene na internetu je postupak putem koje se neka domena veže uz određene web stranice. Svaka domena sastoji se od:

  • Naziva
  • Ekstenzije

Naziv predstavlja onaj prvi dio koji će korisnici upisati u svoj internetski preglednik, nakon toga slijedi točka pa na kraju ekstenzija. Zbog toga je vrlo važno da je naziv što kraći i pamtljiviji, kako bi korisnicima bilo što lakše to upisati, ali i zapamtiti. Naravno, ponekad to baš nije moguće postići pa se potrudite da taj naziv bude ipak što jednostavniji.

Registracija imena domene je čin rezerviranja imena na Internetu
Registracija imena domene je čin rezerviranja imena na Internetu na određeno razdoblje. Imajte na umu da je važno znati da će ova domena ostati vaša sve dok je obnovite. Domena .com daleko je najpopularnija ekstenzija, a time i ona s najvećom vrijednošću za profesionalne web stranice.

Ekstenzije mogu biti razne, ali mnogi se odlučuju za najpopularniju .COM ekstenziju, ako je to ikako moguće. 

Jedinstvena domena

Ono što sve domene moraju zadovoljiti je da budu jedinstvene, odnosno može postojati samo jedna domene s istim nazivom i istom ekstenzijom.

Osim gore navedene usluge vezane za domenu, još jedna usluga je vrlo važna koja će vam biti potrebna, a to je web hosting. A koja je najbolja vrsta web hostinga za vas? U ovom videu objašnjena je svaka vrsta web hostinga. Dijeljeni hosting, VPS hosting, namjenski poslužitelji i hosting u oblaku.

Upravo zbog toga se i ugovara registracija domene, jer jednom kada netko tu kombinaciju registrira, druga osoba to više neće moći.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...