Romobili su jedno od dječjih omiljenih vozila

Romobili su tip vozila koji su oduvijek popularni, posebno među djecom. Iako naizgled vrlo jednostavnog dizajna, djeca ih obožavaju. A uz vožnju romobila steknu sigurnost i osjećaj za ravnotežu pa kasnije brže nauče voziti bicikl. No, sve se više može vidjeti i odraslih kako koriste romobile.
S obzirom da su dostupni u svim veličinama, svatko može pronaći odgovarajući model. Prednost u odnosu npr. na bicikl je u jednostavnosti za pospremanje. Romobili se vrlo jednostavno sklapaju i bez problema ih nakon vožnje možete uzeti u ruku i odnijeti i pospremiti kamo želite. Imajte na umu da je u Hrvatskoj zabranjena vožnja romobilom po kolniku pa vam preostaje vožnja po pločniku.

romobili-globber-my-free-5u1a
Vrste romobila

Mnogi pri prvoj pomisli na romobil u glavi imaju sliku romobila s dva kotača. To je neki osnovni model romobila, ali tijekom godina na tržištu se pojavilo jako mnogo različitih modela. Među nešto manjom djecom vrlo su popularni modeli s tri kotača. Neki tako imaju dva kotača sprijeda i jedan straga, a neki dva kotača straga i jedan sprijeda.

Obje varijante odlične su za djecu jer lakše svladavaju ravnotežu. Postoje i multifunkcionalni romobili, koji će za djecu od najranije dobi služiti kao guralica, a kasnije će se postepenim skidanjem dijelova pretvoriti u klasični romobil. Najnovije generacije romobila isključuju fizički napor i omogućavaju vožnju na struju putem ugrađenih baterija.

romobili-globber-my-free-5u1b

Tržište

U trgovinama je moguće pronaći jako mnogo različitih modela romobila. Uglavnom su izrađeni od lakog aluminija koji je vrlo izdržljiv. Posebno se ističe velika ponuda dječjih romobila s obzirom na veliku popularnost ovog tipa vozila među djecom. Ukoliko kupujete romobil za svoje dijete, pripazite da kupite onaj odgovarajuće veličine. Romobili imaju podesivu visinu upravljača pa ćete ih lako namjestiti na visinu prilagođenu svom djetetu.

romobili-globber-my-free-up4

Savjet je da uz kupnju romobila svom djetetu, svakako kupite i dječju kacigu koja će ga zaštititi od eventualnih padova i ozljeda. Osim kacige, možete se odlučiti i za kupnju štitnika za koljena i laktova. Na taj način će se dijete osjećati puno sigurnije i zasigurno će puno brže svladati vožnju romobila. A jednom kada razvije taj osjećaj za ravnotežu, prelazak na druga vozila će mu biti puno jednostavniji. Prečitajte i o tome koje su najdugotrajnije igračke za djecu – to su naravno drvene igračke za djecu.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...