Samohodna kosilica za redovno održavanje travnjaka

Vanjski izgled kuće jednako je bitan kao i interijer, a ako oko kuće imate travnjak neophodna vam je samohodna kosilica. Briga oko travnjaka nije nimalo jednostavna, pogotovo ako želite imati ravnomjerno pokošenu travu i lijepu boju travnjaka. Na travnjak utječu razni vremenski uvjeti i zbog toga je bitno da se redovno brinete o njemu.

Samohodna kosilica vam znatno olakšava posao i štedi vrijeme.

Kroz ovaj tekst dati ćemo vam nekoliko savjeta za održavanje travnjaka i gdje se može kupiti kvalitetna i jeftina samohodna kosilica. Udobno se smjestite i nastavite s čitanjem.

Održavanje travnjaka

Košnja trave samo je jedna od bitnih stvari da bi vaš travnjak izgledao lijepo. Osim toga potrebno je:

  • Redovno zalijevati travnjak
  • Pravilno kositi travu u određeno vrijeme
  • Počupati korov i ostale biljke koje se mogu pojaviti
  • Ograditi travnjak i zaštititi ga od životinja

Sustavi za navodnjavanja

Kako bi travnjak primao dovoljno vode na svakom dijelu i redovno bio zalijevan, pomoći će vam prskalice. Sustav za navodnjavanje jednostavno se može montirati ispod zemlje i podesiti da zalijeva travnjak redovno. Tako ćete trošiti manje vode i svi dijelovi će primiti dovoljno vode, za razliku od samostalnog zalijevanja.

Košnja trave

Košnja trave je veoma bitna da bi trava bila čvrsta, zelene boje i jednakog rasta. Zbog toga vam je potrebna samohodna kosilica, koja vam znatno olakšava posao i štedi vrijeme. Travnjak je potrebno redovno kositi, a postoje neka pravila o tome kako i kada se kosi. Naravno, osim same košnje koristite kvalitetna gnojiva i sjeme trave, kako bi on izgledao što bolje.

Kupnja samohodne kosilice

Prilikom kupnje kosilice morate odabrati onu koja vam najbolje odgovara. To ovisi o veličini travnjaka i terenu, a u ponudi ćete naići na kosilice koje se razlikuju ovisno o:

  • Pogonu
  • Veličini
  • Snazi

Kosilica je stvar koju ćete kupiti jednom i biti mirni dugi niz godina. Stoga, izbjegavajte jeftine i nepouzdane marke. S njima nikada niste sigurno koliko kvalitetno će obavljati posao i koji im je radni vijek.

Web trgovina za sve stvari oko uzgoja

Kvalitetna samohodna kosilica, koja će posao košnje trave učiniti pravom igrom, može se pronaći u web trgovini Ab d.o.o. Osim kosilica dostupne su i razne druge, bitne potrepštine za uzgoj. Tako na jednom mjestu s jednom narudžbom možete pronaći sve i krenuti s brigom oko travnjaka.

Jednostavno odaberite sve stvari koje su vam potrebne i izvršite narudžbu te će paket biti dostavljen na kućnu adresu. Bez potrebe za napuštanjem kuće spremni ste za košenje!

Čitajte i sljedeči članak: Gnojivo za zeleniju travu

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...