Učinkovito rješenje za dijeljenje podataka među korisnicima mreže

Brojne manje i veće tvrtke, bez obzira kojom se djelatnošću bave, vjerojatno će u jednom dijelu svog posla trebati računala. Bilo da je riječ o korištenju nekih posebnih programa, odgovaranju na upite korisnika putem e-pošte, ispisivanju računa ili nečem drugom, važno je da su te usluge omogućene onima u tvrtki kojima su potrebne. 

U te svrhe mnoge tvrtke koriste posebna računala, tzv. NAS Synology računalo, koji je povezan na zajedničku mrežu te ga mogu koristiti svi korisnici mreže za pohranu podataka koje mogu ili ne moraju dijeliti s drugim korisnicima.

Opće informacije o ovom posebnom računalu

NAS Synology računalo je kratica od engleskog izraza Network-attached storage i to je upravo ono što ga najbolje opisuje. Računalo je koje služi kao mjesto za pohranu, ali s obzirom da je povezano na Internet, mogu mu pristupiti korisnici kojima želite omogućiti to pravo te ga koristiti za pohranu podataka te za korištenja svega onoga što se na njemu nalazi. 

Sama tvrtka Synology Inc. otvorena je u 2000.g., a njeni osnivači su bili bivši djelatnici tvrke Microsoft, Cheen Liao i Philip Wong. Njihov proizvod, u unaprijeđenom izdanju, na tržištu je već dugi niz godina što jamči njegovu kvalitetu.

Čitajte i sljedeći članak: Koja je cijena za spašavanje podataka iz diska?

Kako bi spašavanje podataka s tvrdog diska bilo što učinkovitije, potrebno je napraviti određene stvari kada dođe do kvara tvrdog diska.

Dostupnost podataka korisnicima mreže

Ovisno o konfiguraciji NAS Synology računala, možete svim korisnicima dodijeliti sva prava oko njegovog korištenja, a isto tako možete i dodijeliti samo određena prava, primjerice, mogućnost spremanja podataka, ali nemogućnost pregledavanja ostalih podataka. 

Isto tako, možete još preciznije odrediti prava svakog korisnika zasebno te svakom dodijeliti ona prava koja mislite da su mu potrebna. Ovo je još jedna od prednosti korištenja NAS Synology rješenja zbog kojeg ga koristi sve više tvrtki.

Različite konfiguracije računala

Kada se odlučite za kupnju NAS Synology računala, moći ćete odabrati između više različitih konfiguracija. Tako su dostupne inačice koje se razlikuju po sljedećim značajkama:

  • Procesor
  • Memorija
  • Broj i vrsta diskova
  • Priključci
  • Razni dodaci (npr. čitač za SD kartice)

Prije kupnje je svakako dobro razmisliti za što sve planirate koristiti ovo rješenje, koliko korisnika će ga istovremeno koristiti i koja vam je osnovna namjena. Na temelju toga biste trebali odabrati NAS Synology računalo s odgovarajućom konfiguracijom koja će biti u stanju to odrađivati. Ako niste sigurni u svoj odabir, uvijek se možete posavjetovati sa stučnjacima u ovom području koji će vam pomoći odabrati najbolji NAS Synology model za vaše potrebe.

Memorijska kartica i dalje je neophodan dodatak. Memorijske kartice pomažu vam u proširenju memorija vaših uređaja. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...