Zidne lampe – svjetlost i ukras vašeg doma

Zidne lampe su funkcionalno rješenje za osvjetljenje i dekoraciju stana, ali i uštedu dragocjenog prostora, kojega, svi dobro znamo, kao da nikada nema dovoljno.
Zahvaljujući njima svjetlost možete imati u bilo kojem kutku doma, čak i u prostorima koji su doslovno pretrpani namještajem ili dekorativnim predmetima i u kojima naizgled nema mjesta za niti jedan dodatni predmet. Jednostavno odaberete prikladno mjesto na zidu, postavite lampu i uživate u svim njezinim funkcijama. Izvrsno, zar ne?

Asortiman zidnih lampi

Zidne lampe dolaze u bezbroj stilova, što u velikoj mjeri olakšava odabir onog modela koji odgovara trenutnom dekoru prostora.

Možete birati između tradicionalnih, elegantnih, modernih ili pak maštovitih i ekstravagantnih modela. Također, dostupan je i širok asortiman boja i materijala od kojih su lampe izrađene, što vam ostavlja dovoljno prostora za izbor one koja će zadovoljiti vaš ukus i potrebe.

Nadalje, tržište nudi zidne lampe s klasičnim žaruljama, dok je u novije vrijeme sve raširenija ponuda i potražnja zidnih lampi s integriranim led čipovima kao i s dodatnom funkcijom regulacije jačine osvjetljenja.

Kako odabrati zidnu lampu?

Nekoliko stvari o kojima trebate voditi računa prilikom kupovine zidne rasvjete su: smjer svjetla, točan položaj svjetiljke i količina osvjetljenja koja vam je potrebna. Svaki od tih čimbenika utječe na vrstu zidne lampe koja će najbolje pristajati vašem prostoru.

Zidne lampe su elegantna rasvjetna tijela koja mogu usmjeravati svjetlo prema stropu, prema prostoriji ili pak prema podu. Neki modeli imaju sve tri mogućnosti, dok su drugi osmišljeni na način da svijetlo usmjeravaju u samo jednom pravcu. Ovisno o vašim željama i potrebama, prema toj funkciji birajte i model lampe.

Primjerice, trebate li svjetiljku za kupaonicu, za čitanje ili pak za dekoraciju, odnosno za isticanje neke umjetnine, zidnog dekora i sl. tada svakako birajte model koji ima funkciju podešavanja smjera svjetlosti, kako bi svjetlost mogli usmjeriti na određeno mjesto gdje je ona najpotrebnija.

S druge strane, ako vam je zidna svjetiljka potrebna isključivo za rasvjetu prostorije tada možete odabrati i neki jednostavniji model bez mogućnosti podešavanja smjera osvjetljenja. Tavi modeli su u pravilu nešto jeftiniji, no, ne zaboravite da cijena zidne lampe ipak prvenstveno ovisi o njezinoj kvaliteti, modelu i materijalu od kojega je izrađena.

I jačina svijetla je jedan od faktora koji će utjecati na odabir lampe pa i o toj funkciji vodite računa prilikom kupovine, već prema tome koliko jako osvjetljenje trebate.

Znate li, da če vam kvalitetno osmišljeni kuhinjski elementi vijek imati dugi vijek trajanja i služit če vam kao svojevrstan su-chef, koji će olakšati kuhanje i održavanje kuhinje. Više o tome ako slijedite linku.

Rasvjeta i namještaj za kupaonice. Kupaonica je jedna od najbitnijih prostorija svakoga stana i veoma je bitno da se u njoj osjećate ugodno.  Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...