42 načina kako zaraditi novac u 2013 (1. dio)

Jednostavnim metodama zaradite novac

Zarađivanje dodatnog novca je nešto što je svima potrebno u današnjoj ekonomiji. Pronaći nešto što će donijeti dodatni novac, trebalo bi bar malo da ispunjava osobu. U listi niže ćete saznati 42 načina kako zaraditi u 2013. godini, a dodatni novac će se zaraditi bilo da je to od krečenja ili držanja privatnih časova studentima.

– Učlanjenje u kompanije koje svoje proizvode prodaju preko kataloga, može donijeti novca i savršeno je za mame koje žele raditi od kuće. Mnogi čak i organizuju zabave gdje nude te proizvode i tako ostvaruju profit.

– Dostava novina je još jedan od načina zarade. Iako se ustaje rano, mjesečno se može zaraditi dodatna plata, pored plate od regularnog posla.

– Danas su fotoaparati jako jeftini, a tu se ne zahtjeva neka posebna vještina. Dovoljno je imati oko za fotografiju, a kasnije se slike mogu slati na sajtove koji za svaku sliku naplaćuju određen iznos novca.

– Pisanje bloga je danas jako popularno. Odabirom prave teme i redovnim pisanjem privućiće se kompanije koje bi htjele da se oglašavaju na blogu.

– Naučite prodavati na Ebay-u stare stvari koje možete prodati po dobrim cijenama. Što je jednom smeće, drugom je bogatstvo.

– Tokom praznika se može napraviti više kolača, hrane i sličnih delicija koje se mogu prodavati osobama koje nemaju vremena za pravljenje ili im je odjednom potrebna veća količina hrane. Mušterije koje se steknu na ovaj način zauvijek ostaju vjerne.

– Možda zvuči smiješno, ali neko ko zna lijepo pisati (kaliografija) može napraviti sopstveni biznis izrade različitih kartica za vjenčanja, rođendane i slična slavlja koje su ručno napravljene i ukrašene zanimljivim rukopisom.

Zarada novca

– Mašine nikad neće biti u stanju da zamjene i stvore umjetnička djela. Ukoliko postoji bar malo talenta za crtanje i slikanje nije loše ni oprobati se u prodaji slika.

– Fokus grupe su grupe ljudi koji rade različite testove za neku kompaniju, koja želi znati  mišljenje drugih u vezi proizvoda, kao što su, na primjer, sokovi ili kozmetika. Te fokus grupe su uvijek plaćene, a mjesečno mogu biti i po nekoliko puta.

– Čišćenje kuća može donijeti dosta novca- dovoljno je provesti 2 sata u samo jednoj kući, a dnevno ih proći bar 5 i eto mjesečne plate.

– Za mnoge djevojke, mame i bake se preporučuje čuvanje djece u slobodno vrijeme.

– Pravljenje nakita, torbi i različitih stvarčica je idealan način zarade.

– Za sve one koji su studenti i još uvijek na fakultetu, savjetuje se da drže časove iz svoje buduće profesije.

– Za pustolove željne novca, puštanje muzike poput DJ-inga nije nikakav problem.

– Uđite u zajednički posao sa manjom investicijom sa nekim koga poznajete.

– Pisanje knjige i njeno objavljivanje

– Postanite lični trener

– Postanite svadbeni konsultant

– Zaradite novac popravljajući  kompjutere

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...