Kreativni načini zarade

Dodatni načini za zaradu novca

Nedostatkom posla, smanjenjem plate, ili čak ukidanjem bonusa, novčani prihod se smanjuje, a računi povećavaju. Dnevnim poslom se nekada ne može zaraditi dovoljno novca da bi se pokrili mjesečni troškovi. Ovi kreativni načini zarade će pomoći da se zakrpe rupe u budžetu i pregura mjesec do sljedeće plate.

Honorarni posao

Honorarni posao može da radi svako i on uglavnom predstavlja posao koji se radi pored regularnog posla. Može donijeti veliki novac ako mu se baš posveti, a ako je osoba dobra u nečemu, na primjer programiranju, dizajniranju ili pisanju, velika je mogućnost da ovo preraste i u jedini posao, koji će biti sasvim dovoljan.

Prodaja knjiga

Studentske ili stare knjige koje samo zauzimaju dragocjeni prostor, a koje se više neće čitati mogu se prodati za fine novce. Dječije knjige, bestseleri i knjige stručne literature se jako brzo prodaju. A šanse, za uspješnu prodaju, se povećavaju ako se oglas postavi na neki od sajtova za prodaju.

Kako zaraditi

Zarada od hobija

Hobi se ponekad može pretvoriti i u jedini posao. Svaka osoba voli nešto, bilo da je to slikanje, pravljenje nakita ili kolača, sve se to može unovčiti. Prije nego što se uzme u obzir da hobi postane jedini posao, mora se procjeniti koliko novca i vremena on oduzima, a ako oduzima previše vremena onda je idealno rješenje da se preko njega ponekad nešto zaradi i tako pokrije mjesečni nedostatak.

Prodaja starih stvari

Prodaja starih stvari je posao kojim se neki profesionalno bave. Obilazak pijaca, pretraživanje tavana, podruma i kupovina starih stvari po jeftinijim cijenama pa onda prodaja za veće novce je unosan posao od kojeg se fino može zaraditi.

Upitnik

Određeni sajtovi na internetu nude različite upitnike koje im kompanije šalju sa ciljem da saznaju mišljenje korisnika o nekim proizvodima. Ovi upitnici često oduzmu pola sata do sat vremena, ali su sasvim pristojno plaćeni.

Prodaja odjeće

Stari komad odjeće koji je jednom kupljen i nikad obučen, može se prodati. Stara odjeća može donijeti zaradu, na primjer, kupovina starih hlača iz prodavnica polovne robe i njihovo pretvaranje u šorc koji se može ukrasiti nitnama može donijeti odlične novce.

Novac se može zaraditi na dosta načina, samo treba biti kreativan i imati strpljenja.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...