Kutne kabine kao spa rješenje u vlastitoj kupaonici

Tuš kabine, osim za održavanje higijene i čistoće tijela, tu su i za opuštanje nakon napornog dana. Osim toga, one mogu poslužiti i kao ukras kupaonice, osigurati elegantni izgled i učiniti da se u vlastitoj kupaonici osjećate kao na nekom spa tretmanu. Kako bismo maksimalno iskoristili prostor i izvukli najviše od njega, bez da vizualno zatvaramo i zatrpavamo kupaonicu, za manje kupaonice idealne su kutne kabine. 

To su tuš kabine koje se postavljaju u kut prostorije, odnosno najmanje dvije stranice tuš kabine su već postojeće zidovi kupaonice, što olakšava postavljanje. Kod izrazito uskih kupaonica, čak tri stranice kutne kabine mogu biti zidovi kupaonice kako bi se prostor maksimalno iskoristio. Osim praktičnosti, pogotovo one četvrtaste, dodaju dozu elegancije u svaku kupaonicu te vizualno unaprjeđuju prostor. 

Upoznajte svoju kupaonicu

Kupovina tuš kabine uglavnom se planira već prije uređenja kupaonice, odnosno gotovo uvijek znamo što nam je kod nje potrebno te što od tuš kabine želimo. Ipak, nije na odmet napomenuti nekoliko stavki o kojima treba voditi računa pri kupnji kutne kabine

kutne kabine idealne su za manje kupaonice
Kako bismo maksimalno iskoristili prostor, bez da vizualno zatvaramo, za manje kupaonice idealne su kutne kabine. 

Što se tiče same kupaonice, treba voditi računa o sljedećem:

  • Veličina kupaonice 
  • Materijal i debljina zidova 
  • Izolacija i ventilacija

Nakon što smo prikupili sve informacije o specifikacijama kupaonice, s tim možemo krenuti u traženje savršene kutne kabine upravo za vašu kupaonicu.

Savršena kutna kabina

Kako bi od kutne kabine dobili sve ono što želimo i što nam je potrebno, prije kupovine trebamo razmisliti o nekoliko stavki:

  • Dimenzije
  • Oblik (najčešće imaju ili četvrtasta ili zaobljena vrata) 
  • Materijal 

Na tržištu postoji široka ponuda različitih kutnih kabina te svatko može naći savršeni model. Ipak, ukoliko kupujete kutnu kabinu u internetskoj trgovini, važno je precizno izmjeriti prostor u kojem ona treba stajati, kao i angažirati profesionalce za njeno postavljanje. 

Izgled interijera kupaonica

Ono što najviše utječe na izgled kutne kabine, a time i na izgled cijele kupaonice, je to ima li ona vrata i ako da, kakva. Nekada su u tuš kabinama umjesto vrata prevladavale zavjese, koje iako olakšavaju čišćenje, čine da kupaonica izgleda jeftinije i manje elegantno. 

Ono što najviše utječe na izgled kutne kabine, a time i na izgled cijele kupaonice, je to ima li ona vrata i ako da, kakva.

U posljednje vrijeme, prevladavaju staklena vrata, koja mogu biti potpuno prozirna, zatamnjena ili oslikana, ovisno o vašim potrebama i željama. Staklena vrata kutne kabine zahtjevna su za čišćenje, ali zasigurno će podići vašu kupaonicu na viši nivo.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...