Kupujte kvalitetnu pseću hranu

Odavno je prošlo vrijeme kada je pas samo čuvao kuću, boravio u dvorištu po cijele dane i jeo ono što bi vlasnicima ostalo od ručka. U današnje vrijeme, kada je pas zaista čovjekov najbolji prijatelj, a ljudi uglavnom žive u stanovima unutar stambenih zgrada, pas postaje na neki način dio obitelji, a tako se i hrani. 

Premda su pretci današnjih pasa bili mesožderi, današnji psi su svejedi, međutim, ukoliko želimo da naš pas bude zdrav, potrebno je voditi računa o tome što smije jesti i što je za njega najbolje. Zato se treba obratiti puno pažnje odabiru najbolje pseće hrane. 

Što pseća hrana uključuje 

Pseća hrana je hrana posebno napravljena za pse. Namijenjena je zadovoljavanju svih njihovih dnevnih nutritivnih potreba i može sadržavati različite namirnice, ovisno o preferencijama psa, ali ključna je njena prilagođenost psećoj probavi i njihovim potrebama. Većina pseće hrane dolazi u suhom obliku, u vrećama ili pak u konzervama. 

Obje varijante mogu sadržavati:

  • Meso i komadiće kostiju 
  • Iznutrice 
  • Fruktozu 

O čemu voditi računa pri prehrani psa

Prilikom kupnje pseće hrane, važno je voditi računa o nekoliko komponenti. Najprije, važno je poznavati svog psa, njegove dnevne potrebe i preferencije. Potom, važno je voditi računa o kvaliteti pseće hrane i njenoj probavljivosti, kao i o nutritivnoj vrijednosti. Važno je da ona sadrži dovoljnu količinu proteina, ugljikohidrata i masti, kako bi pas bio sit i imao energije za aktivnost tijekom cijelog dana. 

Neka vaš pas bude sit i sretan – Video o pseći hrani

Također, nakon kupnje pseće hrane, važno je voditi računa i o količini hrane koju dajemo svom psu. Prevelika količina može dovesti do toga da se pas pretjerano udeblja, bude manje aktivan i više uspavan. 

Vrste prehrane za psa

Psi, kao i ljudi, mogu imati različite preferencije, ali i potrebe koje mogu biti uzrokovane zdravstvenim problemima. 

Vrste prehrane za pse su: 

  • Sirova hrana 
  • Prehrana prilagođena starijim psima 
  • Prehrana s manje proteina 
  • Prehrana prilagođena za pse s određenim alergijama 
  • Prehrana koja ne sadrži žitarice
  • Prehrana siromašna ugljikohidratima 
  • Veganska i vegetarijanska prehrana 
Kod kupnje pseće hrane, važno je misliti o potrebama psa
Kod kupnje pseće hrane, važno je voditi računa i o količini hrane koju dajemo svom psu.

Dakle, važno je poznavati svog psa i njegove potrebe te prema tome odlučiti koja vrsta hrane za pse najbolje odgovara njegovom načinu života, potrebama i preferencijama. U današnjim trgovinama za pse mogu se pronaći sve od navedenih vrsta tako da posjetom jednoj od njih možete pronaći sve što vam je potrebno. Također, tamo se mogu naći i vitamini za pse i u slučaju bilo kakvih neodumica, uvijek možete pitate osobe koje tamo rade za dodatnu preporuku.

Krpelji na psu mogu brzo postati neželjeni gosti na krznu vašeg ljubimca. U članku na poveznici pročitajte kako postupiti u takvoj situaciji.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...