Neka vaš pas bude sit i sretan

Dolazak psa u obitelj veliki je događaj za sve njene članove. I mladi i stari uzbuđeni su i jedva se čekaju igrati i zabavljati s novim ljubimcem. Ipak, imati psa ne znači samo beskonačna igra i zabava. Pas zahtijeva mnogo brige i truda oko njega, počevši od svakodnevnih šetnji, preko dresure, do prehrane. 

Mnogi su vlasnici u dilemi trebaju li hraniti psa mokrom ili suhom hranom, a jednom kad se odluče za određenu vrstu, na tržištu postoji veliki broj marki pseće hrane između kojih je teško odabrati idealnu. Rješenje je naravno, slušati vašeg psa i njegove potrebe, a jedna od najsigurnijih opcija su briketi za pse. 

Što su briketi za pse

Jedna od najvažnijih faktora koji utječu na to hoće li vaš pas biti sretan i zdrav je kvalitetna prehrana. Briketi za pse vrsta su suhe hrane za pse koja odgovara gotovo svakom psu. Oni imaju posebno kvalitetan sastav, odnosno pri njihovoj proizvodnji bira se kvalitetno meso. 

kvalitetno meso za brikete za pse
Briketi za pse imaju značajan udio proteina koji doprinose optimalnom rastu i razvoju psa, a doprinose i održavanju zdravlja, snage i razvoju mišića. Pri proizvodnji briketa za pse bira se kvalitetno meso. 

Također, briketi za pse imaju značajan udio proteina koji doprinose optimalnom rastu i razvoju psa, a doprinose i održavanju zdravlja, snage i razvoju mišića. Oni su proizvedeni tako da osiguravaju optimalnu razinu energije kroz cijeli dan 

Veličina briketa za pse

Premda briketi za pse, generalno, odgovaraju većini pasmina, svejedno je potrebno izabrati veličinu koja odgovara vašem psu ovisno o veličini i pasmini. Ukoliko njihova veličina ne odgovara vašem psu, on bi mogao imati problema sa:

  • Žvakanjem
  • Probavom
  • Zubnim kamencem

Ukoliko su pseći briketi premaleni, pas će ih gutati, a probava većih komada hrane značajno je teža od probave prožvakanih tako da može doći do nadutosti, povraćanja i prejedanja jer pas kasnije dobiva osjećaj sitosti. U isto vrijeme, oni premali neće očistiti nakupljeni zubni kamenac, dok preveliki kod malih pasa mogu uzrokovati gušenje.

Čitajte deklaracije na psećoj hrani

Jednom kada odlučite koju ćete vrstu i veličinu briketa kupiti za svog psa, važno je da pažljivo pročitate deklaraciju, koja treba biti precizna i vrlo detaljna. 

Kako hraniti psa briketima za pse?

Važno je da na deklaraciji takve pseće hrane piše koju vrstu mesa sadrži te da je udio proteina veći od 25 %. Također, važno je pripaziti da pseći briketi imaju što niži udio žitarica te da su proizvedeni na niskim temperaturama ili hladnim prešanjem. Sve to će utjecati za dugotrajno zdravlje vašeg kućnog ljubimca.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...