Unaprijedimo zdravlje čovjekovog najboljeg prijatelja

S obzirom na to da se psi dugi niz godina smatraju čovjekovim najboljim prijateljem, od velike je važnosti brinuti se o njihovom zdravlju te pravilnom rastu i razvoju. Upravo je hrana koju psi jedu jedan od ključnih parametra koji utječu na njihovo zdravlje te optimalan rast i razvoj. Želeći pružiti najbolje od hrane psima, proizvođači hrane osmislili su čak i nekoliko vrsta hrane za pse u skladu s njihovom veličinom, pasminom i slično. 

Kako bi hrana zadovoljila sve potrebne uvjete i zahtjeve ona mora u sebi sadržavati aktivne sastojke kao što su vitamini, minerali i proteini. Jedna od trenutno najboljih vrsta hrane na tržištu je hladno prešana hrana za pse.

Napredak tehnologije za bolje zdravlje pasa

Napredak tehnologije osjetio se i u napretku proizvodnje hrane za pse pa su zbog toga brojna istraživanja pokazala da se tijekom proizvodnje klasične hrane za pse gubi značajna količina nutrijenata koji su ključni za optimalan rast i razvoj pasa. 

No, kada je u pitanju hladno prešana hrane za pse, do ovog gubitka ne dolazi pa su svi važni nutrijenti sačuvani u hrani te ih psi onda izravno i u optimalnoj količini unose u svoj organizam. Stoga, ukoliko doista želite svom psu omogućiti samo najbolje, svakako posegnite za hladno prešanom psećom hranom i zamijenite onu klasičnu.

Hladno prešana hrane za pse
Napredak tehnologije osjetio se i u napretku proizvodnje hrane za pse.

Dinamika uvođenja nove pseće hrane

Kao što je svim vlasnicima bilo kojih kućnih ljubimaca poznato, svako uvođenje neke nove vrste prehrane, poslastice ili sličnog, treba provesti polako, kontinuirano te pratiti reakciju psa na nove stvari. Isto je i s hladno prešanom hranom za pse čije uvođenje također treba biti postepeno kako bi se njegov organizam mogao postupno prilagoditi na novu hranu i unos većeg broja nutrijenta. U tom smislu stručnjaci preporučuju iduću dinamiku:

  • Prva tri dana – uvođenje kao poslastice
  • Četvrti dan – uvođenje za doručak
  • Peti i šesti dan – uvođenje za ručak
  • Sedmi dan – uvođenje u sve obroke

Uvođenjem ovom dinamikom dobiva se najbolji efekt, a to je potpuno prihvaćanje. 

Neka pas bude sit i u formi

Jedna od najvećih prednosti konzumiranja hladno prešane hrane za pse svakako je to što ona ne izaziva nadutost kod pasa. Tome je tako jer ona ne apsorbira vodu kao klasična hrana već se postepeno razgrađuje u tijelu. Zbog toga je pas sit, ali bez osjećaja težine i nadutosti u trbuhu. 

Tako nahranjen pas spreman je za cjelodnevnu igru i aktivnosti, a istovremeno će biti dugoročno zdraviji jer će biti u boljoj formi.

Jedna od najvećih prednosti konzumiranja hladno prešane hrane za pse svakako je to što ona ne izaziva nadutost kod pasa.

Ukoliko želite da vaš pas bude zdrav, potrebno je voditi računa o tome što smije jesti i što je za njega najbolje, zbog toga Kupujte kvalitetnu pseću hranu.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...