Budite sam svoj dizajner eksterijera uz vanjska svjetla

Vanjska svjetla, osim svoje prvotne svrhe, osvjetljenja, služe i za ukrašavanje vanjskih prostora te unaprjeđenje njihovog izgleda. Ona se mogu postaviti, osim u vrtove i na trjemove, i na balkone. Uz pomoć dobro odabranog vanjskog svjetla, balkon koji nam je do tada služio kao skladište možemo pretvoriti u idiličan kutak za opuštanje poslije napornog dana. 

Modeli na senzor postavljeni na trijemu mogu služiti i kao dodatna zaštita od neželjenih posjetitelja, a ukućanima olakšati prolazak do brave ili zvona. 

Vrste vanjskih svjetala 

Kada su u pitanju vanjska svjetla, u fizičkim i web trgovinama postoji veliki izbor, a različite vrste imaju različitu svrhu. Najpopularnija vanjska svjetla su: 

  • Ugradni modeli
  • Reflektori 
  • Vanjska svjetla sa senzorom 
  • Lampioni 
  • Zidni modeli

Vanjska svjetla biramo ovisno o tome gdje ih želimo postaviti, na kakvu atmosferu ciljamo te koliko smo spremni povećati svoj mjesečni račun za struju. 

Koja je vrsta rasvjete idealna za vas

Zidna i ugradna vanjska svjetla idealna su za balkone kako ne bi zauzimala mnogo prostora, a u isto vrijeme mogu stvoriti ugodnu atmosferu. Stojeća svjetla i svjetlosni stupovi unaprijedit će izgled svakog vrta te će ga učiniti dodatno glamuroznim. 

Vanjska svjetla služe i za ukrašavanje vanjskih prostora
Vanjska svjetla služe i za ukrašavanje vanjskih prostora te unaprjeđenje njihovog izgleda.

Modele sa senzornom posebno je korisno postaviti na trijem kuće. Solarna svjetla osvijetlit će vaš vrt ili trijem, a pritom neće povećati vaš račun za struju. Lampioni su ukrasna vanjska svjetla koja stvaraju poseban i romantičan ugođaj gdje god da se postave. Izbora ja zaista mnogo te svatko može naći nešto što odgovara njegovom ukusu i budžetu. 

O čemu voditi računa pri osvjetljavanju vanjskog prostora

Prilikom kupnje vanjskog svjetla važno je provjeriti jesu li ona koja želimo kupiti prilagođena vanjskoj upotrebi. Na internetu postoji mnogo savjeta kako samostalno napraviti svoj lampion koji će za malu cijenu stvoriti romantičan ugođaj u dvorištu. Ipak, posebna vanjska svjetla postoje s razlogom, jer su prilagođena da budu postavljena vani. 

Najbolja vanjska svjetla – vodič za kupnju

Ona moraju moći izdržati različite vremenske uvjete. Kada ih kupujete, važno je razmisliti je li baš taj oblik vanjskog osvjetljenja primjeren za klimu u kojoj živite. Npr. kupnja stojećih svjetala nije preporučljiva ukoliko živite na području izloženom jakim udarima vjetra. Sve u svemu, izbora je zaista mnogo, a u trgovinama s rasvjetnim tijelima se uvijek možete raspitati za dodatni savjet. Velik izbor uvijek možete potražiti i online tako da je i to jedna od opcija.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...