Ne zanemarujte važnost stražnjih svjetala automobila

Mnogi vozači svjesni su činjenice da je rasvjeta na automobilu vrlo važan čimbenik, kako za njihovu sigurnost, tako i za sigurnost svih ostalih sudionika u prometu. No, mnogi od njih fokus stavljaju na prednja svjetla automobila. Činjenica je da su ona vrlo važna jer vam osvjetljavaju put, no nikako se ne bi smjela zanemariti i stražnja svjetla automobila.

Ona su također vrlo važna i bitno je paziti da su uvijek funkcionalna, odnosno u slučaju da žarulje pregore, treba ih što prije zamijeniti. 

Promjena dizajna rasvjete na vozilu

Stražnja svjetla automobila koriste se od samih početaka automobilske industrije. Prvotno su bila potpuno jednostavna, crvena, i imala su zadaću signaliziranja prisutnosti vozila drugim sudionicima u prometu. Tijekom godina, dizajn im se mijenjao, ali svrha je uvijek ostala ista – povećati vidljivost vozila na cesti. 

Jesu li vaša stražnja svjetla upaljena? Auto farovi također spadaju u tipsku autoopremu što znači da su karakteristični za svaki zasebni model auta.

Ipak, danas se svaki proizvođač automobila trudi na neki način istaknuti. To se vidi i kod dizajna auto farova, ali i samih svjetala. Neki proizvođači tako odlaze i korak dalje pa se trude ponuditi unikatan dizajn automobilskih stražnjih svjetala kako bi se na taj način istaknuli među masom drugih sličnih vozila.

Napredak u automobilskom osjetljavanju

Današnji suvremeni automobili opremljeni su naprednim tehnologijama koje poboljšavaju funkcionalnost stražnjih svjetala automobila. Tako je LED (Light Emitting Diode) tehnologija postala standard, zamjenjujući klasične halogene žarulje. LED stražnja svjetla za auto:

  •  Imaju dulji vijek trajanja
  •  Troše manje energije
  •  Pružaju intenzivnije svjetlo
  •  Poboljšavaju vidljivost u prometu 
suvremena stražnja svjetla automobila.
Suvremeni automobili opremljeni su naprednim tehnologijama koje poboljšavaju funkcionalnost stražnjih svjetala automobila.

Osim njih, danas neka vozila imaju i posebna pametna svjetla koja se mogu prilagođavati smjeru vožnja, smanjivati intenzitet rasvjete pri dolasku drugog vozila u susret ili pojačavati intenzitet kada je to moguće te razne druge značajke.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...