Dobra rasvjeta na autu za više sigurnosti

I tablice moraju biti osvijetljene

Osvjetljenje tablice s prednje i stražnje strane auta je također vrlo bitno. U te svrhe se koriste vrlo male žarulje koje omogućuju da se i tijekom vožnje po noći može pročitati njihov broj. Iako možda će neki vozači na prvu pomisliti da je bolje da nemate to osvjetljenje jer će vas tako policija teže identificirati, to može biti kažnjivo. 

U slučaju da vam se registrarska pločica dobro ne vidi noću, policija vas zbog toga može kazniti. Zato je svakako preporučljivo tu i tamo pogledati da je sve kako treba po tom pitanju.

Maglenke
Vožnja po magli može biti vrlo opasna pa je svakako dobro biti vrlo oprezan.

Sigurna vožnja po magli

Vožnja po magli može biti vrlo opasna pa je svakako dobro biti vrlo oprezan. Ponekad magla predstavlja toliki problem da nećete vidjeti puno dalje ispred auta. Zato je svakako najbolji savjet prilagoditi brzinu uvjetima na cesti, odnosno voziti sporije. Osim toga, ako ih imate, svakako je dobro upaliti maglenke za auto. Dostupne su:

  • Prednje
  • Stražnje

Nemojte se zavaravati i misliti da će vam one osvjetljavati put ili pomoći da bolje vidite. Njihova funkcija je zapravo u tome da drugi auti vas mogu uočiti u magli. Prednje auto maglenke su smještene dovoljno nisko da vas automobili koji vam dolaze u susret mogu brže uočiti. A stražnje maglenke na autu su crvene boje, ali nešto intenzivnije. Baš zbog toga su uočljivije u magli.  

LED rasvjeta na automobilu

Ključ kvalitetnih automobilskih svjetala su svakako i dobre i kvalitetne auto žarulje. Iako postoje razne vrste, u većini automobila starije proizvodnje mogu se pronaći halogene žarulje. One su dugi niz godina bile vrlo zanimljive zbog dosta niske cijene proizvodnje, a ujedno su pružale dosta dobru i učinkovitu auto rasvjetu. 

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...