Motorističke jakne nude sigurnost i estetiku

U današnjem svijetu motociklizma, vozači su svjesni da vremenske nepogode poput kiše, vjetra ili snijega mogu narušiti iskustvo vožnje ili čak onemogućiti vožnju. Kako biste se izborili s tim izazovima, neophodna je kvalitetna moto oprema koja uključuje kacigu, obuću i, naravno, motorističku jaknu.

Ova oprema omogućuje vam neometanu vožnju i pruža udobnost tijekom cijelog putovanja. Sve to je bitno za sigurnost tijekom vožnje i može značajno umanjiti posljedice potencijalnog pada. 

Kriteriji za kvalitetne motorističke jakne

Motorističke jakne su važan dio vaše opreme jer vam omogućuju da ostanete topli čak i kad vjetar puše, pa čak i kad pada kiša, te da vam ne bude hladno ni kad sunce zađe. Osim estetskog izgleda, postoje neki ključni kriteriji koje svaka motoristička jakna treba zadovoljiti:

  • Zaštita od udara u slučaju pada – treba pružiti odgovarajuću zaštitu tijelu u slučaju nezgod.
  • Prilagodljivost vremenskim uvjetima i temperaturi  – treba imati mogućnost prilagodbe različitim vremenskim prilikama kako biste ostali suhi i kako bi vam bilo udobno
  • Udobnost – Važno je da pruža udobnost tijekom cijele vožnje, bez ograničenja pokreta ili neugodnosti

Ako ona o kojoj razmišljate ima sve navedene karakteristike, možete početi razmišljati i o izgledu. Vrlo dobar izbor su iXS motorističke jakne jer one pružaju upravo sve navedeno, a uz to su i vrlo atraktivnog izgleda i dostupne u različitim dizajnima.

Idealne karakteristike moto opreme

Uz gore navedene kriterije, postoje i dodatne karakteristike koje čine motorističku jaknu idealnom za motociklizam. Vodootpornost ili nepropusnost su ključne značajke. Vodootporne moto jakne štite kožu od dodira s vodom, dok nepropusne osiguravaju da se voda ne zadržava na površini. 

iXS Turing muške motorističke jakne Adventure-GTX – Stvorene za svaku avanturu

Prozračnost je također važna kako bi se izbjeglo zadržavanje znoja i osjećaj gušenja. Također je preporučljivo da jakna bude izrađena od materijala koji zadržava toplinu i osigurava izolaciju.

Motorističke kacige kao ključni dio sigurnosti motociklista

Uz gore navedenu moto opremu, ne smijemo zaboraviti ni na motorističke kacige. Ona je ključni dio opreme koji pruža zaštitu glave i lica od ozljeda u slučaju pada ili sudara. Motorostičke kacige mogu imati različite funkcionalnosti i dizajne, ali najvažnije je da budu certificirane i odgovarajuće veličine kako bi pružile maksimalnu zaštitu

iXS motorističke kacige za najbolju zaštitu
Linija iXS motorističkih kaciga nudi širok raspon mogućnosti, a istovremeno jamči najbolju moguću zaštitu. Sve su kacige temeljito testirane i podliježu ECE Uredbi 22.

Odaberite moto kacigu koja je udobna, dobro prianja uz glavu i ima jasan vizir koji omogućuje dobru vidljivost tijekom vožnje. Tražite li nekog pouzdanog proizvođača, iXS motorističke kacige su odličan izbor.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...