Hericinum erinaceus kao moćan dodatak prehrani

Zahvaljujući današnjem ubrzanom načinu života, stalnom stresu i radu od 9 do 17 sati, praćenje zdrave i uravnotežene prehrane može biti izazov. Brzi tempo života, nedostatak vremena i pristup brzoj hrani često dovode do nedostatka važnih hranjivih tvari u organizmu. 

Zbog toga je sve veća potreba za dodacima prehrani koji mogu nadoknaditi te nedostatke i podržati naše zdravlje. Jedan takav dodatak je Hericinum erinaceus, poznat i kao “lion’s mane” ili “griva lava”.

Univerzalna gljiva zdravlja

Hericinum erinaceus je vrsta gljive koja se može naći u raznim dijelovima svijeta, a posebno je cijenjena u tradicionalnoj azijskoj medicini. Ova gljiva se ističe svojim izgledom koji podsjeća na grivu lava, što je i dovelo do njenog naziva. 

Hericinum erinaceus

Ova gljiva ima dugogodišnju povijest korištenja zbog svojih potencijalnih zdravstvenih koristi, a od nedavno se počela koristiti i u obliku dodatka prehrani.

Hericinum erinaceus kao dodatak prehrani

Hericinum erinaceus je svestran dodatak prehrani koji može pružiti podršku našem zdravlju i općenitoj dobrobiti organizma. Bez obzira jeste li zainteresirani za potencijalne koristi za mentalno zdravlje ili želite ojačati imunološki sustav, ova gljiva može biti vrijedan dodatak vašoj prehrani

Važno je napomenuti da se prije početka uzimanja dodataka prehrani uvijek važno konzultirati s kvalificiranim zdravstvenim stručnjakom kako biste osigurali sigurnost i prikladnost za vaše individualne potrebe.

Odlična podrška mentalnom zdravlju

Hericinum erinaceus je postao popularan dodatak prehrani zbog svojih mogućih koristi za mentalno zdravlje. Istraživanja su sugerirala da ova gljiva potencijalno ima neuroprotektivna svojstva te može podržavati zdravu funkciju mozga i živčanog sustava. 

Hericinum erinaceus potencijalno ima neuroprotektivna svojstva te može podržavati zdravu funkciju mozga i živčanog sustava.

Također se vjeruje da Hericinum erinaceus može pomoći u regeneraciji i održavanju zdravih živčanih stanica. 

Pomaže u jačanju imunološkog sustava

Još jedna važna korist gljive Hericinum erinaceus je njena moguća podrška imunološkom sustavu.

  • Neka istraživanja su pokazala da ova gljiva može imati imunomodulatorna svojstva, što znači da može regulirati aktivnost imunološkog sustava i ojačati ga. Ovo je posebno važno u današnjem vremenu kada je važno održavati snažan imunitet kako bismo se lakše odupirali raznim bolestima i infekcijama.
  • Generalno, ova gljiva ima potencijalno mnogo benefita koji nam mogu pomoći da lakše ostanemo zdravi, ali naravno, nije i ne može biti zamjena za zdrav način života.

Potražiti je možete u brojnim trgovinama koje prodaju pripravke u oblika dodataka prehrani. A svakako se i tamo raspitajte kako je točno uzimati kako biste bili sigurni da je pravilno konzumirate.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...