Auto kozmetika kao pomoć u održavanju automobila

Održavanje limenog ljubimca ne veseli, dok neki nisu ljubitelja čišćenja i održavanja. No, osim redovitih servisa i pranja u autopraonici, nekad je našem automobilu dobro posvetiti posebnu pažnju, kako bi ponovno zasjao u sjaju koji je imao kada je bio nov. 

Kako ne biste morali izmišljati vlastita rješenja, tu je auto kozmetika, koja će vašem autu podariti upravo takav sjaj, izvana i iznutra.

Osnovna sredstva za čišćenje 

Prije no što krenete u odabir proizvoda od kojih se sastoji auto kozmetika, važno je da pri ruci imate osnovne pomagače. Uz njih će korištenje auto kozmetike biti lakše i učinkovitije, a vaš će se automobil brže sjajiti. A u njih možemo svrstati sljedeće:

  • spužva za šamponiranje automobila – pripazite kako ju čuvate, jer i najmanji kamenčić može uzrokovati ogrebotine. 
  • jelenja koža za stakla auta – pomoći će vam riješiti se vode i očistiti stakla
  • krpa od mikro vlakana – olakšat će i ubrzati čišćenje svih ostalih površina.

Čist automobil iznutra

S korištenjem auto kozmetike najbolje je krenuti iznutra, jer ćete u unutrašnjosti automobila najprije i najduže vidjeti promjene. Sredstva za čišćenje prednje ploče uklonit će svu prašinu i packe od prstiju s prednje ploče automobila. 

Iako možda niste ni primijetili da je prljavština tamo, zasigurno ćete vidjeti promjenu. Nakon toga, važna su i sredstva za čišćenje sjedala, koja pomažu odstraniti mrlje i prljavštinu koja se tijekom vremena nakuplja na našim sjedalima. Autokozmetika za laštenje gume pomoći će pak vaše gumene tepihe vratiti u početno stanje, kada su bili čisti i sjajni.

Sjajan automobil izvana

Auto kozmetika za vanjski dio auta trebala bi početi sa šamponom za pranje, koji će odstraniti sve mrlje od:

  •  kukaca
  •  soli 
  •  prašine
  •  blata

Nadalje, vosak za mokro lakiranje neophodan je dio auto kozmetike obožavate li aute visokog sjaja. Sredstvo za čišćenje guma pomoći će vašim gumama da povrate svoju staru, crnu boju, dok će sredstva za čišćenje i poliranje naplataka biti vaš najbolji prijatelj želite li da vaš auto uistinu izgleda novo. Na kraju, svoju set za održavanje možete upotpuniti i proizvodima poput sredstva protiv zamagljivanja stakla  i proizvoda za uklanjanje ogrebotina i obnavljanje plastičnih dijelova, koji će vašem autu dati potpuno nov izgled.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...