Kupaonska rasvjeta za veće uživanje

Dobra rasvjeta u domu jedan je od najvažnijih dijelova uređenja doma koji mnogi često zaboravljaju. Nježna ambijentalna rasvjeta, dobra glavna rasvjeta i usmjereno svjetlo na radnim površinama ključ su za stvaranje prostora u kojemu jednako možete uživati u radu, kao i u odmaranju u opuštanju. 

Kupaonska rasvjeta veoma je važan dio uređenja kupaonice, jer rasvjeta u njoj mora biti veoma fleksibilna, kako biste u njoj mogli uživati u opuštajućim kupkama, ali i dobro održavati higijenu. Ulaganje u dobru kupaonski rasvjetu trebalo bi stoga biti jednako važno kao i nabava kvalitetne kupaonske keramike.

Osvjetljenje kupaonice za lakši rad

Poslovi poput šminkanja i brijanja mnogim ljudima su dio jutarnjeg rituala koji ne žele preskočiti. Ipak, kako biste mogli u njima uživati, veoma je važna kvalitetna kupaonska rasvjeta, koja će vam omogućiti dobru vidljivost i precizno odrađivanje i najtežih zadataka. 

Osim glavne rasvjete, važno je stvoriti i dobro osvjetljenje kod ogledala, prostora u kupaonici kod kojega se najčešće bavimo poslovima koji zahtijevaju dobro osvjetljenje. Za jako osvjetljenje uz ogledalo najbolje je odabrati kupaonsku rasvjetu hladne bijele nijanse, jer je za isti broj lumena kao i kod toplijeg svjetla percepcija jačine svjetla jača. 

Pročitajte sljedeći članak: Njega starijih osoba je sve traženija

Kućna njega je financijski isplativ izbor od domova za starije i nemoćne osobe, što je vrlo važno s obzirom na to da većina starijih osoba ima ograničena mjesečna primanja.

Opustite se u kupaonici

Kada se radi o glavnoj kupaonskoj rasvjeti, preporučuje se nabavljanje rasvjetnih tijela neutralne bijele boje, po mogućnosti pozicionirana u sredini prostorije. Imate li tuš kabinu ili kadu sa zavjesom, važno je da osigurate da u prostoru ima dovoljno svjetla dok se kupate ili tuširate. 

Rasvjeta u kupaonici trebala bi također biti osmišljena kako bi vam omogućila prilagođavanje u raznim situacijama, a prije svega u trenucima opuštanja. Volite li se opuštati pod tušem ili u toplim kupkama, važno je da za to vrijeme imate dobar ugođaj, koji možete postići upravo dobro odabirom rasvjetnih tijela.

Ambijentalna kupaonska rasvjeta

Prije svega, važno je uložiti u dobru ambijentalnu kupaonsku rasvjetu, na primjer, manja rasvjetna tijela koja ćete postaviti na zidove. Ako to pak nije opcija, dobra ideja za ambijentalnu kupaonsku rasvjetu su i glavna svjetla s mogućnošću zatamnjenja, odnosno s takozvanim dimmerima. Kod nabave takvi rasvjetnih tijela, važno je pak provjeriti da li žarulje koje planirate koristiti, pogotovo ako se radi o LED žaruljama, uistinu imaju mogućnost zatamnjenja.

Kutne kabine kao spa rješenje u vlastitoj kupaonici, jer su one osim za održavanje higijene i čistoće tijela, tu su i za opuštanje nakon napornog dana. Osim toga, one mogu poslužiti i kao ukras kupaonice, osigurati elegantni izgled i učiniti da se u vlastitoj kupaonici osjećate kao na nekom spa tretmanu. 

Pročitajte i članak sa naslovom Vodilice su osnovni elementi strojeva.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...