Moderna zidna rasvjeta je ujedno i dekoracija

Zidna rasvjeta za kupaonicu

Kupaonska zidna rasvjeta je obavezna! Postavlja se iznad ili oko ogledala i tako nam omogućava kvalitetnu svjetlost prilikom šminkanja, rađenja frizure ili neke druge kupaonske aktivnosti. Budući da je u kupaonici veoma bitno da imamo snažno svjetlo, postoje razne zidne lampe koje će se pobrinuti da vam ga pruže. 

LED žarulje za zidnu rasvjetu

Zidna rasvjeta je obično dekorativnog oblika i nije glavno rasvjetno tijelo niti jedne prostorije. Zbog toga je dobar odabir korištenje LED žarulje, koja pruža znatno prirodnije i jače svjetlo. Dobro osvjetljenje može „povećati“ prostor na oko, a ujedno ga i učiniti višim. Uz korištenje više rasvjetnih tijela u prostoriji, možete s ovim trikom prevariti oči posjetitelja!

Stropna rasvjeta je obavezna u svakoj prostoriji

Kod nekih modernih uređenja ljudi sve više izbjegavaju glavno rasvjetno tijelo na sredini prostorije i pokušavaju ga zamijeniti s raznim drugim svjetlima na zidovima ili samostojećim lampama.Činjenica je da je stropna rasvjeta obavezna u svakoj prostoriji, neovisno o njenoj veličini. 

Stropna rasvjeta
Stropna rasvjeta je osnova osvjetljenja u prostoriji

Od pamtivijeka se koristi i ključ je za kvalitetno osvjetljenje prostora, jer pruža snop svjetlosti s vrha prostorije. Uz nju se mogu, čak je i poželjno, koristiti razne druge oblike rasvjete kako bi se po potrebi ojačalo ili smanjilo osvjetljenje.

Vrste stropnih rasvjetnih tijela

Stropna rasvjetna tijela možemo podijeliti u tri glavne skupine:

  • lusteri
  • plafonijere
  • LED stropne svjetiljke

Pročitajte sljedeći članak: Uštedite i uživajte u ugodnoj atmosferi uz solarne svjetiljke

Ukoliko želite uživati na otvorenom, a istovremeno postići i ugodnu atmosferu te smanjiti utrošak električne energije, kupnja solarnih svjetiljki odlično je rješenje za vas.

Ovisno o kojoj je prostoriji riječ, birate odgovarajuću vrstu. Lusteri se najčešće koriste u blagovaonici, hodnicima i dnevnim boravcima, plafonijere su popularne u sobama, dok se LED stropne svjetiljke najčešće postavljaju u kupaonice zbog izrazito jake svjetlosti. 

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...