Uštedite i uživajte u ugodnoj atmosferi uz solarne svjetiljke

Dolaskom toplijih proljetnih dana, a kasnije i ljeta te rane jeseni koji dopuštaju sjedenje i uživanje u otvorenim prostorima poput balkona, terasa i vrtova dolazi do potrebe za osvjetljavanjem tih prostora. Tako bi se uživanje moglo nastaviti i u kasnijim večernjim i noćnim satima. 

Ukoliko želite uživati na otvorenom, a istovremeno postići i ugodnu atmosferu te smanjiti utrošak električne energije, kupnja solarnih svjetiljki odlično je rješenje za vas.

Kao i kod ostalih elemenata uređenja, tako i kod solarnih svjetiljki postoje modeli napravljeni različitim stilovima uređenja od minimalističkog do skandinavskog stila.

Prijenosne, jeftine i eco-friendly svjetiljke

Kao što je ranije spomenuto, solarne svjetiljke vrlo su ekonomično rješenje jer najprije ne troše električnu već sunčevu energiju, no one imaju i niz drugih prednosti zbog kojih se sve veći broj ljudi odlučuje na njihovu kupnju. Naime, klasične solarne svjetiljke vrlo su jednostavne za postavljanje jer nemaju električne kablove, a isto tako i prijenosne su pa ih vrlo lako možete premjestiti s jednog mjesta na drugo, ovisno o svojim željama ili potrebama.

Upravo zbog korištenja sunčeve energije smatraju se ecco-friendly proizvodom kupnjom kojega brinete o okolišu, a uz pomoć kojega ćete vrlo lako i efektno osvijetliti željeni prostor dobivajući toplu atmosferu.

Pročitajte sljedeći članak: Žardinjere za dom ili okućnicu

Jedan od odličnih načina kako uljepšati svoj dom je kupnja žardinjera. Žardinjere su posude za biljke koje se koriste za stvaranje prirodnih oaza u kućama i stanovima. Svojim predivnim izgledom i zelenilom koje se u njima nalazi učinit će svaki dom toplijim.

Performanse solarnih svjetiljki

Kao i kod drugih proizvoda i kod solarnih svjetiljki na tržištu postoji velik broj modela s različitim performansama, a neke od glavnih su:

  • Intenzitet svjetlosti
  • Trajnost baterije
  • Područje disperzije svjetlosti

Kada je riječ o intenzitetu svjetlosti, on može biti nižeg i višeg stupnja pa ukoliko želite osvijetliti uske prostore odaberite modele većeg intenziteta svjetlosti, dok neke manje prostore možete istaknuti i osvijetliti onima manjeg intenziteta. 

Osim uz pomoć sunčeve svjetlosti, solarne svjetiljke mogu raditi i uz pomoć baterija pa nije loše izabrati i takve modele kao biste osigurali osvjetljenje. Kada je riječ o području disperzije svjetlosti, ona može biti veća i manja. Tako se za osvjetljavanje manjih prostora savjetuje kupnja solarnih svjetiljki manjeg područja disperzije svjetlosti i one veće za nešto veće prostore.

Odaberite svoj stil kvalitetne rasvjete

Kao i kod ostalih elemenata uređenja, tako i kod solarnih svjetiljki postoje modeli napravljeni  različitim stilovima uređenja od minimalističkog do skandinavskog stila. Ukoliko težite minimalizmu birajte modele manjih dimenzija, dok se u okviru rustikalnog stila možete odlučiti za modele u imitaciji željeza ili kamena. 

Budite sam svoj dizajner eksterijera uz vanjska svjetla

U moderan ili skandinavski stil uređenja odlično će se uklopiti ukrasne solarne lampice na žici, solarne svjetiljke neutralnih boja ili pak one jarkih boja i neobičnih oblika. Izbor je samo na vama.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...