LED reflektor sa senzorom štedi energiju

Prilikom osvjetljavanja okućnice, velikih prostora ili mjesta gdje je potrebna jaka svjetlost, najbolji odabir za rasvjetno tijelo je LED reflektor sa senzorom. LED rasvjeta je danas na samom vrhu po svojoj popularnosti i gotovo sva moderna svjetla su da nas ovog tipa.

Klasične žarulje sa žarnom niti, neonke, xenon svjetla i mnogi drugi oblici rasvjete polako padaju u zaborav, a koje su to prednosti koje LED tehnologija nudi i zbog čega je LED reflektor odličan za okućnicu doznajte u nastavku.

LED svjetla su najbolji odabir

LED reflektor
LED reflektor je odličan za osvjetljenje okućnice

LED svjetla su u posljednjih nekoliko godina doživjela procvat i postala su glavni oblik rasvjete koji se nudi u dućanima. Tomu je doprinijelo njihovo kvalitetno svjetlo, ali i razne druge prednosti koje ih čine najboljim odabirom. Neke od stvari koje bi vas mogle usmjeriti da se odlučite na njih su:

  • Kvaliteta i jačina svjetlosti koje pružaju
  • Dug radni vijek, na koji ne utječe paljenje i gašenje (oko 50,000 radnih sati, ovisno o proizvođaču i vrsti žarulje ili reflektora)
  • Prirodnije, bijelo svjetlo  (u odnosu na mnoga druga svjetla koja pružaju žućkasto osvjetljenje)
  • Ušteda energije (zahvaljujući pretvaranju električne energije izravno u svjetlost, a ne u toplinu koja stvara svjetlost)

LED reflektor je odličan za osvjetljenje okućnice

Kod planiranja osvjetljenja okućnice treba u obzir uzeti razna rasvjetna tijela. Ovisno o dijelu okućnice možete birati između običnih lampi koje se postavljaju na zidove, solarnih svjetla za osvjetljenje vrta, a tu je i LED reflektor sa senzorom koji će se odlično uklopiti ispred garažnih vrata ili za osvjetljenje puta. 

Prilikom njegovog postavljanja, bitno je da pravilno namjestite njegovo usmjerenje i senzor. Tako ćete izbjeći mogućnost da ga slučajno aktivira pas ili mačka svojim prolazom, a ujedno i da ne smeta vidu dok svijetli te napravi „više štete, nego koristi“. Senzor bi trebao pokret detektirati metar i pol od zemlje, kako biste izbjegli neželjeno paljenje reflektora, kada to nije potrebno.

LED reflektor sa solarnim panelom

Još jedno rješenje koje vam može uštedjeti trošak energije je solarni LED reflektor sa senzorom. Tako će se tijekom dana baterija u reflektoru puniti putem sunčeve svjetlosti, da bi tijekom noći reflektor mogao svijetliti. I dok su klasične vrtne lampe na solarno svjetlo lošije rješenje (jer se po tmurnim danima ne uspiju napuniti da svijetle cijelu noć), reflektor sa senzorom ne troši puno energije i pali se samo kada je to potrebno. Zbog toga će svakoga dana prikupiti dovoljno energije za rad kada padne mrak.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...