Auto kamera je sve češći dodatak

Danas za automobile možete nabaviti raznu dodatnu opremu. Neki dodatci služe isključivo za zabavu, neki proširuju funkcionalnost uređaja u automobilu, a neki su odlična sigurnosno pomagala. Auto kamera je jedan od dodataka koji se može svrstati u sve tri kategorije. Neki vozači je koriste isključivo za zabavu i za snimanje svoje vožnje. Drugi je pak koriste zbog predostrožnosti i da bi imali video dokaz u slučaju sudara. 

Bez obzira kako je koristili, riječ je o dodatku za auto koji nije preskup, a može vam dobro doći u raznim situacijama. 

Vrste auto kamera

Iako ne postoji konkretna podjela, možemo prepoznati dvije vrste auto kamera:

  • Jednostavne
  • Napredne

Jednostavne auto kamere su one koje su uglavnom namijenjene samo snimanju i koje nemaju nekih dodatnih značajki. Potrebno je samo da u njih stavite neku SD karticu na koju će se pohranjivati snimljeni materijal i to je uglavnom to. Upravo zbog toga njihova cijena je vrlo pristupačna.

Napredniji modeli osim te osnovne funkcionalnosti nude i brojne zanimljive dodatke, kao što su snimanje nakon detekcije pokreta, GPS senzor itd. Njima možete snimati kao i s onim jednostavnim modelima, ali po potrebi možete koristiti i njihove napredne fukncije.

Značajke kamera za auto

Danas na tržištu možete pronaći razne modele kamera za auto. Iako one na prvi pogled možda izgledaju slično, cijenom se mogu dosta razlikovati, a konačna cijena ovisi o njihovim značajkama. Neke od značajki su:

  • Rezolucija – ovo je jedna od najbitnijih značajki. Preporuka je da ne kupujete ništa ispod HD rezolucije jer zasigurno nećete biti zadovoljni kvalitetom snimaka. 
  • Dimenzije – što je kamera veća, često je i puno lakše njome rukovati. Uglavnom ima veliki zaslon na kojem možete lako pregledavati snimljeni materijal i prilagođavati postavke. 
  • GPS senzor – neke auto kamere imaju i ugrađen GPS senzor koji omogućuje da se vašim videosnimkama dodaju i zapisi lokacije gdje je snimka napravljena, ali i brzina kretanja vašeg automobila. Određeni modeli čak se mogu koristiti i kao navigacija za auto, odnosno mogu vas sigurno dovesti do odredišta.

Ovo su samo neke od značajki koje posjeduju pojedine auto kamere. Prije kupnje razmislite što vam od tih svih značajki stvarno treba i nakon toga potražite idealan model za svoje potrebe. 

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...