Kada prtljažnik nije dovoljan kupite krovnu kutiju za auto

Mali automobili imaju puno prednosti. Lakši su za vožnju, jednostavniji za parkiranje i okretniji. Ipak, mali automobili imaju i svoje loše strane. Jedna od njih je zasigurno malo mjesta u prtljažniku. To može predstavljati poseban problem u slučaju da s malim autom krećete na duže putovanje, a u prtljažniku jednostavno nema više mjesta. 

Kako bi doskočili tom problemu, na krovne držače, na krov automobila može se postaviti krovna kutija, koja će vam smanjiti stres oko pakiranja i omogućiti da više uživate u dugim putovanjima. 

Kome je potrebna krovna kutija

Krovna kutija za auto najpotrebnija je onima s malim autom, a velikom obitelji, koji ponekad idu na duža putovanja. Također, ona dobro dođe ljubiteljima kampiranja pa i sportašima. Krovne kutije za auto dizajnirane su kako bi osigurale dodatan prostor za pohranu stvari, a te stvari mogu biti bilo što, koferi, vreće za spavanje, oprema za kampiranje, sportska oprema itd. 

Automobilska krovna kutija može biti rješenje.
Poseban je problem u slučaju da s malim autom krećete na duže putovanje, a u prtljažniku jednostavno nema više mjesta. Automobilska krovna kutija može biti i jedino rješenje.

jednostavne su za postavljanje te samo postavljanje ne oduzima puno vremena, a zaista su praktične za korištenje.

Nedostaci ovog dodatka za auto 

Automobilska krovna kutija izuzetno je praktičan dodatak automobilu koji nekada može biti i jedino rješenje. Ipak, ona ima i svoje nedostatke. Vožnja s krovnom kutijom bučnija je nego vožnja bez nje, a poveća se i potrošnja goriva. Pri kupnji i njenom postavljanju treba biti oprezan, jer loše postavljena krovna kutija može oštetiti automobil. 

Svaka ima maksimalnu težinu koju može ponijeti, pa i o tome treba voditi računa. Svakako je korisno provjeriti je li neke predmete u njoj potrebno dodatno učvrstiti kako tijekom vožnje ne bi klizali. 

Kako izabrati najbolji model za svoj auto

Neki brandovi proizvode univerzalne krovne kutije za auto koje se mogu postaviti na bilo koji model, ali prije kupnje je svakako potrebno provjeriti širinu automobila u odnosu na njenu širinu. 

Prednosti i nedostaci automobilske krovne kutije

Također, prosječna krovna kutija može ponijeti prtljagu težine do 75 kilograma pa je i o tome potrebno voditi računa. Osim toga, bitno je napomenuti da ona ni na koji način ne usporava automobil, iako se to vozaču možda tako može činiti. Riječ je o vrlo praktičnom dodatku za auto koji se svako preporučuje kupiti svima onima koji imaju malo auto s malim prtljažnikom. No, sve češće se može vidjeti i na krovovima velikih limuzina kao još malo dodatnog prostora za pohranu.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...