Kada lanci za snijeg moraju biti u prtljažniku?

lanci

Možda se naslov na prvi pogled čini malo čudan, ali postoji pravilo kada moramo imati lance u prtljažniku. To je, u pravilu kada imamo ljetne gume. Svi dobro znamo da je od 15. studenog nadalje potrebno imati zimsku opremu. To znači da imamo na automobilu zimske gume za auto. Ako imate ljetne gume (obično se radi o stanovnicima primorskih krajeva), onda morate imate u prtljažniku lance.

Lanci za snijeg su neophodni…

…ako imate na kotačima ljetne gume. Ljetne gume imaju oznake M+S, M.S ili M&S. U tom se slučaju radi o ljetno-zimskim gumama koje moraju imati profil od najmanje 3 mm. Tada, također, morate imati lance u prtljažniku bez kojih ne smijete sudjelovati u prometu. Veći profil na gumama poboljšava stabilnost automobila i u zimskim uvjetima. Svi znamo da zimski uvjeti mogu biti iznimno okrutni, što otežava vožnju. Lanci za snijeg mogu takav automobil spasiti ako negdje slučajno zapne. Nemojte misliti da moraju biti stalno namješteni na gumama. Nikako! Lance namjestite u slučaju kada je na kolniku toliko snijega ili leda da nije moguće sigurno nastaviti vožnju.

Ako vas zanimaju lanci pogledajte ovdje: http://www.withcar.hr/ponuda/lanci-za-snijeg/verige

Lanci za snijeg kao rješenje

Kao što smo već više puta naglasili, lanci za snijeg mogu biti pravo rješenje u zimskim uvjetima, ako se slučajno nađete u opasnoj situaciji. Lanci za snijeg će vas spasiti i omogućiti normalnu vožnju naprijed prema cilju. Postavljanje lanaca za snijeg nije komplicirano, a cijeli postupak možete obaviti u nekoliko minuta. Važno je da ih pravilno namjestite, a počnite uvijek od vrha. Nakon toga vozilo pomaknite naprijed i završite ponovno na vrhu. Obrnuti postupak vrijedi prilikom uklanjanja lanaca. Lance čuvajte na prikladnom mjestu jer ćete im na taj način produžiti životni vijek te će vam služiti još mnogo godina.
Sačuvajte putnički prostor – nekaj se nabavi krovna kutija.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...