Provjere registracije domene putem brojnih tvrtki

Kada ste se odlučili predstaviti svijetu putem web stranica, morat ćete ugovoriti više usluga. Kako biste ih negdje smjestili bit će vam potrebna usluga web hostinga. Imate li web trgovinu, preporuka je i da dodatno zaštitite web stranice ugovaranjem SSL certifikata koji će posjetiteljima dati više povjerenja. 

No, kao jedna od glavnih usluga ističe se registracija domene putem kojem ćete određeni naziv i ekstenziju povezati sa svojim web stranicama. Važno je napomenuti kako može postojati samo jedna takva kombinacija naziva i ekstenzije, pa se zato uvijek prvo obavlja provjera registracije domene, a tek nakon toga se može nastaviti s postupkom same registracije.

Postupak provjere registracije domene

Provjere registracije domene na internetu može se obaviti putem brojnih tvrtki koje nude tu i razne druge informatičke usluge. Bez obzira za koju tvrtku se odlučite, postupak provjere je svuda isti i sastoji se od sljedećeg:

  • Unosite željeni naziv i ekstenziju domene
  • Sustav provjerava je li ta kombinacija slobodna ili nije
  • Ako je kombinacija slobodna, nastavljate s postupkom registracije
  • Ako kombinacija nije slobodna, morate napraviti određene preinake kako biste mogli nastaviti s postupkom registracije

Problem često nastane pri odabiru naziva s popularnom .COM ekstenzijom jer su već odavno registrirane brojne kombinacije. Ipak, odabirom neke druge ekstenzije ne biste trebali imati problema.

Domene su jedinstvene

Razlog zašto se provodi provjere registracije domene je taj što ne mogu postojati dvije potpuno iste domene, odnosno one su jedinstvene. Pod time se misli na potpuno istu kombinaciju naziva i ekstenzije. Na primjer, mogu postojati domene tekst.com i tekst.net, ali ako je netko već prije vas registrirao baš tu kombinaciju, tada je vi nećete moći registrirati.

Provjere registracije domene na internetu može se obaviti putem brojnih tvrtki
Provjere registracije domene na internetu možete obaviti putem brojnih tvrtki koje nude tu informatičku uslugu.

Mnogi se zato i prije nego krenu s izradom neke web stranice odlučuju na provjeru registracije domene i ako utvrde da je slobodna, odmah je registriraju kako kasnije ne bi imali problema.

Budite brzi s registracijom domene

Provjera registracije domene na internetu dostupna je svim korisnicima diljem svijeta. Budući da se iz dana u dana na internetu registrira sve više domena, potrebno je biti brz. Zbog toga, nakon što napravite provjeru i ako je ona pokazala da je kombinacija naziva i ekstenzije slobodna, što prije dovršite postupak registracije kako biste bili sigurni da to netko neće napraviti prije vas.

Provjera registracije domene na internetu dostupna je svim korisnicima diljem svijeta.

Mnogima je domena izrazito bitno za poslovanje pa zato je žele što prije registrirati. Na isti način i vi trebate razmišljati i registrirati svoju što je prije moguće.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...