Usluge za uspješno predstavljanje na internetu

Registracija domene

Kada ste riješili problem oko smještaja web stranica, morate još odabrati i domenu na koju ćete povezati web stranice. Za to je potrebna usluga registracije domena, a prije nego li je možete registrirati, morate provjeriti je li slobodna. Naime, ne mogu postojati dvije potpuno iste domene, odnosno da imaju isti naziv i istu ekstenziju.

Mnogi poznati nazivi već su odavno zauzeti pa ako ste planirali izabrati neki popularan naziv, postoji mogućnost da je to netko već napravio prije vas i da nećete biti u mogućnosti registrirati baš tu domenu. Zato provjeri domenu prije registracije i požuri s registracijom ako je slobodna!

Provjeri domenu putem tvrtki za registraciju

Zauzeće neke domene može se provjeriti na razne načine, no u svakom slučaju, prije bilo kakve registracije, upravo to je prvi korak. Provjeri domenu vrlo jednostavno. Unesi željeni naziv i ekstenziju i sustav će odmah prikazati je li ona slobodna ili nije. Ako je slobodna, možeš nastaviti s registracijom domene. Ako pak nije slobodna, sustav će ti u većini slučajeva ponuditi nekoliko alternativnih opcija koje možeš, ali i ne moraš prihvatiti. Ako nisi zadovoljan s prijedlozima, jednostavno kreni ispočetka, upiši novi naziv i ekstenziju i ponovo provjeri domenu i nadaj se pozitivnom ishodu.

Provjeri domenu samo na jednoj stranici i možeš biti siguran da ćeš dobiti iste rezultate na bilo kojoj sličnoj stranici. Podaci o slobodnim domenama su jedinstveni i svi sustavi i stranice koji provjeravaju domene koriste istu bazu podataka.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...