Dizalica za auto je obavezna oprema

Puknuće gume na automobilu

Dizalica za auto obavezna je u svakom prtljažniku, kako biste mogli zamijeniti gumu u slučaju njenog puknuća. Sama zamjena gume nije veoma težak proces, no bitno je pristupiti mu maksimalno ozbiljno zbog ostalih sudionika u prometu. Prva stvar koju morate učiniti u slučaju da vam pukne guma na automobilu je:

  • Skloniti vaše vozilo s ceste
  • Parkirati vozilo na ravnu površinu
  • U slučaju da se nalazite na cesti postaviti trokut na sigurnoj udaljenosti od mjesta gdje ćete mijenjati gumu

Ova tri koraka neophodna su za ulazak u siguran proces zamjene gume i nastavka vožnje, a sada je potrebno da se napokon upotrebi dizalica za auto.

Ljetne gume za auto najbolji odabir koji možete staviti na svoje vozilo za cijelu godinu

Promjena automobilske gume

Nakon što ste osigurali da neće naletiti niti jedno vozilo na vas i da se vaš auto nalazi na ravnoj površini, gdje nakon dizanja jednog dijela automobila biti pomičan i pasti s dizalice, vrijeme da dizalicu postavite na predviđeno mjesto na karoseriji s donje strane.  Nije loša stvar ispod dizalice i iznad staviti daščice, koje će zaštititi vozilo od mogućih oštećenja i dodatno osigurati stabilnost dizalice.

Ljetne gume za automobil

Mnogi ljudi prilikom kupnje biraju isključivo kvalitetne ljetne gume za automobil, ako se ne nalaze u područjima koja su rizična od pada snijega. Budući da ljetne gume pružaju puno bolje prianjanje po kišnim uvjetima i suhoj cesti, one su odličan odabir za cjelogodišnje gume.

Dapače, all seasons gume za automobil ne pružaju kvalitetne uvjete niti po zimskim, niti po ljetnim vremenima, a s druge strane zimske gume se po ljetnim uvjetima znatno više uništavaju. Zbog toga su ljetne gume za auto najbolji odabir koji možete staviti na svoje vozilo za cijelu godinu.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...