Auto tepisi štite od korozije

Kada se govori o dodacima za automobil koje posjeduje gotovo svaki automobil, auto tepisi su gotovo neizostavan primjer. Mnogi ih i poistovjećuju sa serijskom opremom automobila. Pri kupnji novog automobila trgovci većinom poklanjaju auto tepihe sa svojim logom. Njima je to mali trošak, a kupci uvijek vole kada nešto dobiju besplatno. Također, prilikom kupnje rabljenog automobila, velika je vjerojatnost da ćete s automobilom dobiti i auto tepihe.

Odabir auto tepiha

Ako pak niste bili te sreće da dobijete besplatni set auto tepiha, morat ćete ih sami odabrati. Auto tepisi dostupni su na tržištu u dvije varijante, tekstilni i gumeni. Želite li one koji će se lako čistiti, onda su gumeni tepisi pravi izbor. No, s druge pak strane, izgled im nije jača strana i uglavnom se radi o crnim tepisima s nekim površinskim uzorkom. Želite li nešto atraktivniji izgled, tekstilni auto tepisi će biti najbolji izbor. Dostupni su u nekoliko različitih boja i puno ljepše izgledaju u automobilu od gumenih. No, s njima ćete imati nešto više posla oko njihovog čišćenja.

Osim odabira između tekstilnih i gumenih, morate još napraviti i odabir između univerzalnih i tipskih. Univerzalne možete postaviti u svaki automobil jer su nekih standardnih dimenzija. Tako će u neke automobile savršeno pristajati, dok u nekima neće u potpunosti odgovarati. S druge strane, tipski auto tepisi su rađeni po mjerama za svaki automobil pa s njihovom kupnjom možete biti sigurni da neće biti nikakvih problema s postavljanjem. Tipski auto tepisi su zato i skuplji pa svatko mora odlučiti za koju varijantu će se odlučiti.

Tipske auto tepihe možete potražiti u specijaliziranim dućanima automobilske opreme, dok univerzalne možete naći i u raznim manjim dućanima, benzinskim postajama i dr.

Održavanje auto tepiha

Kao što smo naveli prije, gumeni auto tepisi su vrlo jednostavni za održavanje. Izrađeni su od gume koja ne propušta tekućinu pa ih vrlo jednostavno možete čistiti s vodom. Ako se u njima nataložilo puno prljavštine, možete vodi dodati i nekog auto šampona za lakše odstranjivanje.

Tekstilni tepisi zbog materijala ponekad znaju zadavati probleme prilikom čišćenja jer se prljavština duboku zavuče u tepih. Najjednostavnije je tada koristiti usisavač i pomoću njega odstraniti prljavštinu.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...