Promocijske kemijske olovke su odličan poklon

Kao sastavni dio blagdana ili godišnjica firme planira se darivanje klijenata i kupaca. Jedan od najpoznatijih artikala su promocijske kemijske olovke, koje su potrebne svima. Ako razmišljate o tome da kreirate vlastiti promocijski tekstil ili artikle, kroz ovaj tekst ćemo vas uputiti na što trebate obratiti pozornost i kako dizajnirati savršene poklone.

Kemijske olovke s tiskom

Već godinama su kemijske olovke s tiskom omiljeni promotivni materijal raznih firmi, uz neke druge artikle poput:

  • ručnika za plažu
  • upaljača
  • rokovnika
  • i sličnih

Darivanje vjernih kupaca i klijenata je iznimno bitno u svrhu poboljšanja odnosa s njima i nagrađivanja njihove vjernosti. No, osim toga, ima i niz drugih dobrobiti za vašu firmu. Jedna od njih je besplatni marketing, jer će vaš logo, slogan ili web stranicu na tom darovnom materijalu vidjeti velik broj ljudi. 

Upravo zbog toga su promotivne olovke odličan način da jeftino reklamirate svoju kompaniju i uz to stvorite dobar odnos s kupcima.

Ako darujete poslovne suradnike, veoma je bitno da dar ne bude jeftin, već da im s njim ukažete na važnost vaše suradnje.

Promotivni materijal je dobar marketing

Postoji nekoliko naznaka koje sugeriraju to da su promocijske kemijske olovke odličan marketinški potez, a neki od njih su:

  • Više od 20% potrošača ima minimalno 10 promotivnih kemijskih od raznih firmi
  • Promotivne kemijske potrošači koriste prosječno više od 6 mjeseci i samim time ih vidi veliki broj ljudi
  • Više od 50% potrošača izjavilo je da radije posluje s firmama koje ih daruju promotivnim materijalom, od onih koje ne

Dizajniranje promotivne olovke

Kemijska olovka je veoma mala i neophodno je pomno isplanirati njen dizajn kako biste izvukli maksimum iz nje. Osim samog reklamiranja, morate se potruditi da ona bude kvalitetna i lijepo izgleda. Budući da se one najčešće izrađuju u nekoliko stotina komada, i male varijacije u cijeni podižu ili smanjuju konačni trošak. Zbog toga morate racionalno odrediti najbolji omjer između cijene i kvalitete.

Prilikom dizajniranje opredijelite se za boje koje predstavljaju vizualni identitet vaše firme. Najbolje je kombinirati maksimalno dvije boje, kako sama kemijska ne bi bila prešarena i odvlačila pažnju od logotipa. Na nju diskretno istaknite vaš logo, kako biste od promotivnog materijala imali koristi u svrhu marketinga firme.

Kemijske olovke s laserskom gravurom

Ako darujete poslovne suradnike, veoma je bitno da dar ne bude jeftin, već da im s njim ukažete na važnost vaše suradnje. Zbog toga se najčešće biraju kemijske olovke s laserskom gravurom, koje su izrazito kvalitetne i traju znatno dulje vremena. Odličan odabir je komplet s olovkom i rokovnikom, na kojem će biti ugraviran logotip vaše firme, jer će ovaj poklon dugo vremena koristiti svakoj poslovnoj osobi.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...