Moderna i dugovječna sjedeća garnitura

Udobna sjedeća garnitura bit će vaše omiljeno mjesto za druženje, odmaranje i provođenje slobodnog vremena. Ipak, osim udobnosti, prava sjedeća garnitura mora vam ponuditi i fleksibilnost, dovoljno prostora za sve ukućane i jednostavno održavanje. Kvaliteta i dugotrajnost trebali bi također biti pri vrhu liste prioriteta, a osim toga također bi trebala odgovarati prostoru za koji je namijenjena i estetski.

Pronalazak savršenog modela stoga je slojevit problem, kojemu je potrebno pristupiti organizirano i s jasnim ciljem, no također je potrebno imati na umu kako će u potrazi možda biti potrebno učiniti kakve ustupke i kompromise.

Dvosjed, trosjed, fotelja ili nešto treće

Postoji nekoliko opcija kada se radi o sjedećim garniturama koje bi odgovarale pojedinim prostorima, od kojih često ni jedno nije bolje do drugih, pa se odabir često bazira samo na osobnim preferencijama. Veoma je bitno da sjedeća garnitura pruža dovoljno prostora za sve ukućane, no hoćete li se odlučiti za kombinaciju dvosjeda, trosjeda i sofe ili kutnu garnituru ovisi ponajviše o vama.

U pravilu, kutna sjedeća garniture nudi nešto više prostora za ispružiti se, no kombinacija dvosjeda, trosjeda i fotelje nudi veću fleksibilnost pa je bolja imate li u planu česte promjene rasporeda u prostoru. Dobar dodatak svakoj sjedećoj garnituri je i tabure, koji ne zauzima mnogo prostora, a nudi udobno mjesto za odmaranje.

Izgled je na prvom mjestu

Jedan od najvažnijih elemenata sjedeće garniture je materijal od kojega je načinjena presvlaka. On će morati pretrpjeti najviše kontakta i najranije će pokazati starost same garniture, pa je stoga veoma bitno da odaberete kvalitetan materijal. Generalno je dobra ideja odlučiti se za tamnije boje, kako bi se zaprljanja što manje vidjela, a od velike pomoći mogu biti i presvlake koje štite sjedeći dio i lako se mogu oprati.

https://www.youtube.com/watch?v=NG164qaMeMA

Zato se za bolji materijal isplati platiti nešto veću cijenu. Što se estetike tiče, ako vam je izgled vaše sjedeće garniture dosadio, lako se možete poigrati bojama i uzorcima, primjerice dodavanjem ukrasnih jastuka sa zanimljivim jastučnicama, koje onda možete mijenjati po želji. Ako ste pak hrabriji, sjedeća garnitura se može iskombinirati i od različitih stilova, koji će prostoru dati zanimljiv i luckast izgled.

Želite ukrasiti svoj prostor? Za to možete koristiti zidne naljepnice. Više o njima možete pročitati ako slijedite linku.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...