Ukrasite prostor uz zidne naljepnice

Veliki jednobojni zidovi mogu djelovati poprilično dosadno te prostor učiniti praznim i jednoličnim. Često taj problem rješavamo unošenjem sitnica poput slika, panoa i postera. No, iako svaki od ovih načina ima svoje pozitivne strane, postoje neki prostori gdje su slike, panoi i posteri jednostavno neprikladni, bilo zbog svoje veličine, održavanja ili stila prostora.

Ukrašavanje zidova kroz povijest bio je veoma popularan način ukrašavanja prostora, no u to doba to je također značilo da morate biti Da Vinci ili Rembrant ili barem iole spretni sa kistom i bojama. A mnogi od nas to nikako nisu – tu na scenu stupaju zidne naljepnice!

Jednostavna uporaba zidnih naljepnica

Kada je riječ o jednostavnosti, zidne naljepnice su apsolutni pobjednik. Najčešće su napravljene od tankih plastičnih materijala s printom, što znači da ih jednostavno možete prebrisati, da štite zid iza njih te da se neće razmazati.

Zidne naljepnice

Iako su se na tržištu pojavile tek prije nekoliko godina, zidne naljepnice mogu se pronaći u zbilja velikom broju motiva.Također, neki servisi nude mogućnost ispisa vlastitog dizajna, za sve željne personalizacije. Na njima se može prikazivati neki motiv ili sliku ili pak mogu biti u obliku teksta s vašom najdražom uzrečicom ili motom.

Zidne naljepnice mogu se pronaći i u različitim veličinama, od nekoliko desetaka centimetara do pune visine zida, što znači da prostor možete ukrasiti na koji god način želite. Jednom kada vam dosade, uz malo truda i strpljenja jednostavno ih možete odlijepiti te prebojiti zid i on će biti kao novi.

Najdraži citat, crtež, ili nešto treće

Dobra strana zidnih naljepnica je njihova jednostavnost postavljanja, koja se svodi na pažljivo lijepljenje na zid i eventualno izravnavanje bilo kakvih balončića koji su zapeli ispod naljepnice. Tako u tren oka na zidu možete imati pravo malo remek djelo!

Iako crtež kojeg sami izradite može biti nešto na što se ponosite te si također možete iscrtati motiv po želji, problem kod ručno rađenih crteža je što ih je gotovo nemoguće samo prebojiti. A za uklanjanje je potrebno skinuti svu boju brušenjem – što je dosadan, dugotrajan i prljav posao. Vlastoručno crtanje također traži veliku preciznost, vrijeme za sušenje i pažnju, a mnoge boje mogu se također lako razmazati pa crtež nije dobro staviti na mjesta blizu prolaza ili radne površine.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...