Uštedite na prostoru, ne na komforu

Nekako se riječi ušteda i komfor ne mogu prikladno staviti u istu rečenicu, bez da ista izgubi smisao. Ipak, ako je riječ o određenim predmetima i proizvodima ova kombinacija itekako je moguća. Danas jednostavno nismo navikli da nešto može biti dobro, a ne previše skupo, a isto tako komforno, a ne previše prostrano.

Krevet koji štedi prostor

Naša današnja tema jeste zidni krevet, inovacija koja potječe još iz prošlog stoljeća, ali usprkos tome pravi bum još nije doživjela. Vjerojatno sada mislite da postoji neki razlog za takvu nerasprostranjenost na tržištu, ali vjerujte riječ je samo o predrasudama koje ljudi imaju kada je u pitanju zidni krevet.

Kada je u pitanju ušteda prostora, mislimo da je tu sve očigledno. Krevet koji ne zauzima dimenzije širine i dužine već samo prostor nešto veći od visine kreveta ne može biti prenametljiv za bilo kakav prostor. Kada se snovi završe, svane zora, vaš krevet jednostavno spakujete u zidni ormar, a uvečer ponovite obrnut postupak.

Komfor ipak ostaje

Nema razloga da brinete kada je komfor u pitanju. Ovakvi kreveti su dizajnirani upravo da se koriste na ovakav način, pa komfora neće manjkati kako poslije prvog, tako ni poslije stotinu prvog korištenja kreveta. Naravno, uvijek mora biti ono „ali“ pa tako i ovdje. Ako zaista imate viška prostora bolje rješenje bi bio neki standardan, a ne zidni krevet. Ipak, ako vam je prostor velika briga onda dileme zaista nemate.

Dodatne prednosti i mane

Već smo dosta rekli o komforu i prostoru koji se štedi, no ovo može ići i još dalje. Vjerovali ili ne postoje sklopivi kreveti na sprat koji staju u prostor ormara. Naravno ovakvi modeli su nešto skuplji jer se obično prave da budu specijalno kvalitetni, budući kakav će težak posao imati, u svakom smislu.

Kada smo već kod sigurnosti, istraživanja su pokazala da je svaki zidni krevet gotovo dvostruko sigurniji od bilo kog drugog modela, zbog dodatne pažnje prilikom proizvodnje! Na kraju sve ostaje na vama, ako želite komfor, a i dodatni prostor u vašoj spavaćoj sobi kreveti koji staju u prostor ormara su idealno rješenje za vas. Ako vas zanima krevet sa sofom, pročitajte članak.

 

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...