Mnogi se odlučuju za gumene tepihe

Ukoliko nekim slučajem niste bili te sreće pa kupovinom novog ili rabljenog automobila niste dobili auto tepihe, svakako razmislite u njihovoj kupovini. Oni će vam pomoći da prljavština ostane na njima, a ne dolazi u doticaj s automobilom. Prilikom odabira, uočit ćete da se možete odlučiti za dvije vrste. To su gumeni tepisi i tekstilni tepisi. I jedni i drugi imaju svoje prednosti i mane, no u posljednje vrijeme se gumeni tepisi ipak prodaju nešto više nego ono tekstilni.

Gumeni tepisi imaju mnoge prednosti

Mnogi dolaskom u trgovinu se ne mogu odlučiti jesu li za njih bolji gumeni tepisi ili tekstilni. Glavni razlog zbog kojeg se mnogi ipak odlučuju za one izrađene od gume je jednostavnosti održavanja. Budete li ih redoviti održavali, dugo vremena će biti postojani i prljavština će se lagano skidati. A održavanje se uglavnom sastoji od ispiranja vodom. Želite li im osigurati i određeni sjaj i lijepi miris, prilikom pranja vodom možete ih tretirati i nekim auto šamponom.

Od ostalih prednosti, svakako treba izdvojiti i njihovu cijenu. Naime, gumeni tepisi su u većini slučajeva jeftiniji od tekstilnih, ponajviše zbog jeftinijeg materijala od kojeg su izrađeni. No, kako to biva i kod drugih proizvoda, cijena je i odraz kvalitete. Gumeni tepisi razlikuju se u samoj kvaliteti gume pa ćete ih zbog toga pronaći od vrlo niskih cijena pa do nešto viših.

Razlike u kvaliteti izrade

Nerijetko se u letcima raznih trgovačkih centara mogu pronaći reklame o gumenim tepisima u pola cijene i slično. Mnogi niti ne razmišljaju o kvaliteti, već požure iskoristiti takvu „odličnu“ priliku. Ali nažalost, to često rezultira nezadovoljstvom zbog kupljenih tepiha. Neki od takvih vrlo jeftinih modela izrađeni su od gume lošije kvalitete zbog čega ćete još danima ili čak mjesecima osjećati njihov miris u automobilu. Također, zbog lošije kvalitete gume, nemojte očekivati da će vam takvi gumeni tepisi jako dugo trajati.

Želite li one kvalitetnije, svakako ih potražite u nekoj trgovini specijaliziranoj za automobilsku opremu te potražite savjet prodavača. Kvalitetniji modeli bit će nešto skuplji, no možete biti sigurni da neće ispuštati nikakve neugodne mirise, a s druge strane ih vjerojatno nećete morati mijenjati godinama.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...