Jednostavno kupite Bitcoine

Posljednjih nekoliko godina, u internetskom svijetu dogodilo se mnogo stvari koje se pokrenule velike promjene. Jedna od njih je svakako pojava kripotvaluta, od kojih je Bitcoin jedna od najpopularnijih, a ujedno i ona koja ima najveću vrijednost. Na samom početku, Bitcoin je vrijedio jako malo i za vrlo malo novca ste mogli kupiti veliku količinu. No, malo je onih koji su to i učinili jer malo je onih koji bi mu mogli predvidjeli takav streloviti rast.

Bitcoin je decentralizirana digitalna valuta bez središnje banke
Za Bitcoin koristi se hardverski digitalni novčanik

Ako ste se i sami odlučili investirati u kriptovalute, zasigurno vas zanima kako kupiti Bitcoin stoga ćemo u nastavku dati nekoliko osnovnih smjernice.

Lako do prve količine Bitcoina

Postoji više različitih načina kako kupiti Bitcoin. Sa svakom od tih metoda brzo i jednostavno možete doći do svoje količine Bitcoina koju možete koristiti za plaćanje ili jednostavno možete štedjeti, odnosno nadati se da će s vremenom njegova cijena još porasti. Najpopularniji načini kupnje Bitcoina su : 

  • Putem neke specifične platforme
  • Putem neke Bitcoin mjenjačnice
  • Putem Bitcoin bankomata

Bez obzira za koji se od ovih načina odlučili, krajnji rezultat će biti isti, imat ćete određeni broj Bitcoina ili njegovih manjih dijelova.

Digitalni novčanik

Jedna od ključnih stvari koja vam je potrebna kada počnete istraživati kako kupiti Bitcoin je digitalni novčanik. Riječ je o nečemu što vam služi za spremanje podataka o tome koliko Bitcoina posjedujete i onome što ćete koristiti za sve svoje transakcije.

https://www.youtube.com/watch?v=uKBTp3ROETI
Video: Što je digitalni novčanik

Uglavnom dolazi u softverskom obliku, najčešće kao aplikacija koju možete jednostavno instalirati na svoj pametni telefon. Putem te aplikacije možete pratiti sve svoje transakcije i u svakom trenutku vidjeti što se događalo. A naravno, moći ćete i vidjeti trenutnu vrijednost Bitcoina.

Hardverski digitalni novčanik

Tražite li najsigurnije rješenje za spremanje svojih Bitcoina, onda biste trebali investirati i u hardverski digitalni novčanik. Riječ je o uređaju na kojem će biti spremljeni svi osjetljivi podaci i koji će se morati koristiti prilikom svake transkacije. To znači da će Bitcoini spremljeni na njemu biti potpuno sigurni od možebitne krađe i sličnih katastrofa jer samo vi imate pristup do njega te će biti potrebno da i svaku transakciju posebno autorizirate.

Korištenje digitalnog hardverskog novčanika za Bitcoin zapravo je slično korištenju tokena kakvog izdaju neke banke, za veću razinu sigurnosti. A kupnja i čuvanje Bitcoina uz njega je svakako puno jednostavnije.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...