Sportska odjeća i elegancija ruku pod ruku

Pravi ljubitelj sporta svjestan je koliko je važno imati kvalitetnu odjeća za vrijeme bavljenje sportom. Osnovni zahtjevi koje sportska odjeća mora ispuniti nisu veliki, ali su ipak bitni. Iako vam se možda čini da odjeća za sport, i recimo trčanje, mora biti pamučna, to zapravo nije točno.

Pamuk je ugodan za kožu, ali se jako brzo natopi znojem i tada odjeća postaje teška i mokra. Zbog toga tijelo osjeća nelagodu jer se stvara osjećaj hladnoće, a i sama koža će teško disati preko mokre odjeće.

Kakvu sportsku robu nositi?

Ako ste ljubitelj dužih treninga, pamuk će se pokazati kao još ozbiljniji neprijatelj pa će dodatno izolirati kožu na kojoj se mogu stvoriti čak i ogrebotine. Najbolja sportska odjeća zapravo je načinjena od sintetičkih materijala, a odličan balans je pronađen u mješavini sintetike s jako malo pamuka.

Sintetička sportska odjeća upija mnogo manje vode, ne zahtijeva glačanje, lako se održava te je otporna na trošenje i često pranje. Niti jedan drugi materijal ne pruža toliku korist kao ova vrsta. Sintetička sportska odjeća puno dulje će zadržati postojanost boje nego pamučna pa će vaša sportska odjeća dugo izgledati novo. Jedan od najpopularnijih materijala za izradu sportske odjeće je mikrofibra koja se, slično elastanu, ponaša kao druga koža na tijelu.

Sportska odjeća od glave do pete

U sportsku odjeću uključeno je jako mnogo dijelova opreme: od donjeg rublja kao što je sportski top i sportske bokserice pa sve do sportske jakne.

Sportske majice, tajice, hlače, šilterice, čarape i vjetrovke (posebno dobre sj GoreTex) – sve su ovo bitni dijelovi sportske odjeće i niti jedan se ne smije zapostaviti. Možda zvuči čudno što su čarape na ovom popisu, ali one su zapravo jedan od najbitnijih komada!

Sportska odjeća može biti i odjeća za grad

Mnogi ljudi, koji se inače ne bave sportom, vole nositi sportsku odjeću samo zbog toga što je jako udobna i jer izgleda lijepo. Popularan izbor je i nošenje sportske elegante odjeće koja je zapravo odjeća za svaki dan, ali odlično štiti od raznih vremenskih uvjeta, ne sputava nas u radu, dobro nam stoji i ističe našu osobnost. Nošenje sportske odjeće kao što su recimo ženske tajice, može čak potaknuti osobu na aktivnost i podići raspoloženje. Na taj način sportska odjeća može biti dodatni motiv za pokretanje.

 

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...