Uvijek potreban dodatan prostor na krovu auta

Ukoliko ste netko tko često putuje, a pritom posjeduje manji automobil ili jednostavno imate puno suputnika i stvari, krovna kutija za auto je odlično rješenje za sve vaše probleme. Naime, ona je dio automobilske opreme koja svojim korisnicima pruža potreban dodatni prostor za skladištenje svih stvari koje su vam potrebne na vašem putovanju, bilo da se radi o odjeći, obući ili drugim potrepštinama.

Ono što je važno znati prije kupnje automobilske krovne kutije je to da su za njezino postavljanje nužni krovni nosači koje ukoliko ih već ne posjedujete svakako treba kupiti. Tako ćete jednostavno i sigurno postaviti sve potrebno na krov svog auta.

Važnost krovnih nosača za auto

Kao što je ranije navedeno, da bi se postavila krovna kutija za auto, nužno je najprije postaviti krovne nosače za auto koji služe za njezino pričvršćivanje na krov automobila. Kako bi krovna kutija bila pravilno i sigurno pričvršćena na krov, krovni nosači najprije moraju biti primjereni krovu i modelu vašeg automobila, a potom moraju odgovarati i modelu krovne kutiju koju posjedujete. 

Krovni nosači i krovna kutija
Krovni nosači i krovna kutija

Tek kada su zadovoljeni ovi uvjeti možete biti sigurni u sigurnost korištenja svih tih dijelova i sigurnost samog putovanja.

Veličine krovne kutije za auto

S obzirom na to da su automobilske krovne kutije postale sve češći dio dodatne automobilske opreme, vremenom se proširio i njihov asortiman. Naime, praćenjem potreba i želja korisnika proizvođači su ih proizveli u sljedećim dimenzijama:

  • S veličina
  • M veličina
  • L veličina
  • XL veličina

Pojedini proizvođači upravo su ovim veličinama izrazili veličine svojih modela, dok su oni kod drugih proizvođača izrečeni u litrama. Ono što je vrlo važno znati prilikom kupnje krovne kutije za auto je to da prije kupnje morate dobro procijeniti svoje potrebe i veličinu. Naime, kupnjom prevelike ne trošite bespotrebno samo svoj novac, već dijelom ugrožavate i svoju sigurnost.

Promjena performansi vozila s teretom na krovu

Kao što je ranije navedeno, odabirom pogrešne veličine automobilske krovne kutije uvelike narušavate sigurnost svoje vožnje, a tome je tako zbog same činjenice da je na krovu vašeg automobila pričvršćen predmet koji inače tamo ne pripada. Naime, postavljanjem bilo kojeg dodatka na krov, prtljažnik ili bilo koji drugi dio automobila, uvelike se mijenja aerodinamika vozila, njegove dimenzije i potrošnja goriva

Krovne kutije Nordrive

Promjenom dimenzija i aerodinamike vozila mijenja se i razina sigurnosti vožnje i svih putnika o čemu uvijek treba razmišljati i voditi računa pri kupnji bilo kakve autoopreme.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...